Η πρώτη… διαβολοβδομάδα στη φετινή ευρωλίγκα αρχίζει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, χωρίς μάλιστα οι ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση. Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους να έχουν αρχίσει, ωστόσο όλες είναι ακόμα στο στάδιο που οι προπονητές δουλεύουν ακόμα στην προσπάθεια να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα που διαπίστωσαν στα πρώτα δείγματα γραφής.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορεί να παρουσίασαν διαφορετική εικόνα στην πρεμιέρα, όμως είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: νίκη.

Οι Πράσινοι κόντρα στη Μακάμπι υπέπεσαν σε πολλά αμυντικά λάθη, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να εξασφαλίσουν διαφορά ασφαλείας. Μπορεί να φαινόταν πως ήλεγχαν το ματς, ωστόσο η αδυναμία στην άμυνα βοηθούσε την ισραηλινή ομάδα να παραμένει στο παιχνίδι έως τα τελευταία λεπτά. Κάτι το οποίο κατέγραψε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Από την άλλη πλευρά, οι Ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική εικόνα για πρεμιέρα Ευρωλίγκας και πήραν εύκολη νίκη στη Μόσχα επί της Χίμκι. Η πολύ καλή άμυνα, η σωστή οργάνωση και η κυκλοφορία της μπάλας δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τον απειλήσουν, ωστόσο και ο Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει πως ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Κι οι δύο ομάδες πρέπει αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσουν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία των διπλών αγώνων, πρώτα και οι δύο εκτός (Μπάγερν και Μπασκόνια αντίστοιχα) και στη συνέχεια σε ΟΑΚΑ (Γκραν Κανάρια) και ΣΕΦ (Αρμάνι Μιλάνο). Μία εβδομάδα με ταξίδια και αγώνες τέτοια εποχή δεν είναι εύκολη, ωστόσο κι οι δύο έχουν συνηθίσει αυτό το πρόγραμμα.

Γενικά έχουμε μία εβδομάδα γεμάτη μπάσκετ, καθώς αγωνίζονται και οι ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέας Πάτρας), στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως τα ξημερώματα θα έχουμε τζάμπολ και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ, μάλιστα με πολύ δυνατά παιχνίδια.