«Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή». Η φράση του Παύλου Πολάκη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης να επενδύσει πολιτικά στη σκανδαλολογία κατά την προεκλογική περίοδο. Τη σκυτάλη έλαβε, λίγες ώρες μετά, ο Πάνος Καμμένος, που κατά την προσφιλή του συνήθεια εξήγγειλε από το Twitter ότι «θα πάνε όλοι μέσα». Το ζήτημα δεν ήταν μόνο υφολογικό. Οι δηλώσεις, που είχαν υπόνοιες διώξεων, προκάλεσαν την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επιτελικά στελέχη των οποίων βλέπουν τη διχαστική τακτική της κυβέρνησης να δημιουργεί συνθήκες ακραίας πόλωσης.

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΝΔ – ΚΙΝΑΛ. «Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μη συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές» ανέφεραν πηγές από τη ΝΔ, τονίζοντας ότι «κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στη ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο τον Πολάκη». Η συζήτηση προκάλεσε και την παρέμβαση το Κυριάκου Μητσοτάκη. «H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – η Πειραιώς έχει αποφασίσει να διεθνοποιήσει την κατάσταση, ώστε να γίνει σαφές το διπλό πρόσωπο της κυβέρνησης εντός και εκτός Ελλάδας. Αντίδραση πάντως υπήρξε και από το Κίνημα Αλλαγής. «Πανικόβλητοι μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, οι κολλητοί υπουργοί του κ. Τσίπρα φθάνουν στο κατάντημα να κατασκευάζουν ενόχους και να κατηγορούν τη Δικαιοσύνη γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια. Τζάμπα παιδεύονται, τίποτα δεν τους σώζει» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο ενδιαφέρουσες αντιδράσεις όμως προήλθαν μέσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Βούτσης ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για τα λεγόμενα Πολάκη. «Κάθε ένας ο οποίος μιλάει στον δημόσιο χώρο, και μάλιστα από θέση ευθύνης, λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής (Θέμα FM). «Εμείς δεν πρόκειται κανέναν να πάμε στη φυλακή, αλλά ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές» επισήμανε ωστόσο αναφερόμενος στη βούληση της κυβέρνησης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σία Αναγνωστοπούλου (XFM), η οποία χαρακτήρισε τη δήλωση Πολάκη «ατυχή», προσθέτοντας ότι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η Δικαιοσύνη αποφασίζει ποιους και για πόσο θα στείλει κάποιον φυλακή». Πιο χαρακτηριστική όμως ήταν η αποδοκιμασία του Κώστα Πουλάκη, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος ήταν σαφής: «Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση» (Αθήνα 9.84). «Νομίζω», επισήμανε, «ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο, σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κερδίσεις εκλογές».

ΣΤΟ FACEBOOK. Το αφτί του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ωστόσο δεν ίδρωσε. Και μπορεί να μην απάντησε στις αποδοκιμασίες των συντρόφων του, με μια ανάρτηση όμως γνωστού «πολακικού» ύφους απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτό που κουβεντιάζει όλη η ΕΛΛΑΔΑ στα καφενεία και στις παρέες της επικράτειας: να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ αυτοί που κατέκλεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα!!» έγραψε ο Πολάκης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «δεν φυλακίζει ούτε τιμωρεί, αλλά αποκαλύπτει και έχει αποκαλύψει ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ» και ότι το Σύνταγμα και τους νόμους «δεν μπορεί να τα θυμούνται κάποιοι όποτε τους συμφέρει».