Ο ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) τον είχε καιρό στο μεταγραφικό του στόχαστρο, αλλά τελικά δεν ολοκλήρωσε ποτέ αυτήν την κίνηση. Αν μη τι άλλο πάντως, το σκάουτινγκ ήταν εξαιρετικό, καθώς ο Φινλανδός Τέεμου Πούκι έχει το γκολ για πρωινό.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος απόψε την Εθνικής: να κρατήσει για πρώτη φορά τον Πούκι «άκαπνο», καθώς μέχρι τώρα, με τρία γκολ (από ένα σε κάθε παιχνίδι), έχει χαρίσει τις τρεις νίκες της Φινλανδίας με 1-0, δύο φορές με την Εσθονία και μία με την Ουγγαρία, σκοράροντας είτε στην ανατολή των αγώνων (στο 7′ με την Ουγγαρία και στο 12′ με την Εσθονία εντός έδρας) είτε στη δύση τους (στις καθυστερήσεις στον αγώνα της Παρασκευής στην Εσθονία).

Πρόκειται για τον «Φινλανδό Μήτρογλου» που μπορεί να κάνει γκολ από το πουθενά, από την υποψία ευκαιρίας και είναι λογικό να αποτελεί τον Νο 1 στόχο της ελληνικής άμυνας. Αν λοιπόν η Εθνική μας καταφέρει να εξουδετερώσει τον επιθετικό της Νόριτς θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου της. Αν όχι, τότε θα έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Οπως είπαμε, το όνομα του Πούκι έχει βρεθεί σε περίοπτη θέση στα ρεπορτάζ του ελληνικού Τύπου για δύο καλοκαιρία. Αρχικά το καλοκαίρι του 2017 για τον Παναθηναϊκό, με τον τότε τεχνικό των Πρασίνων Μαρίνο Ουζουνίδη να επιμένει για την απόκτησή του. Η μεταγραφή δεν έγινε λόγω των γνωστών οικονομικών δυσκολιών. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Πούκι προτάθηκε στον ΠΑΟΚ αλλά και στην ΑΕΚ. Από την μια πλευρά ο τεχνικός των Κιτρινόμαυρων, ήξερε πολύ καλά τις δυνατότητες του παίκτη, καθώς μόλις ένα χρόνο πριν είχε εισηγηθεί την απόκτησή του. Από την άλλη ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε συζητήσεις με τον ατζέντη του παίκτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έφτασε ένα βήμα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μεταγραφή που δεν έγινε τελικά και ο ελεύθερος Πούκι συμφώνησε να πάει στη Νόριτς για να παίξει στην Τσάμπιονσιπ. Ο 28χρονος σέντερ φορ που έχει εντυπωσιακές επιδόσεις στο σκοράρισμα στις ομάδες όπου έχει αγωνιστεί, είναι ο ηγέτης των Φινλανδών και είναι σίγουρο πως τα μάτια των διεθνών μας (και ειδικά των δύο στόπερ) πρέπει να είναι… δεκατέσσερα. Ακόμα και μια στιγμή αδράνειας μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά, γιατί πολύ απλά ο Πούκι είναι γεννημένος σκόρερ. Το αποδεικνύει με τα γκολ που πετυχαίνει και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπισή του.

Ποτέ νίκη εκτός!

Μπορεί η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία να έχει τη πιο ευρεία νίκη στην ιστορία της (το 8-1 στα προκριματικά προς την πρώτη μας μεγάλη διοργάνωση του Euro 1980) αλλά παράλληλα δεν έχει νικήσει ποτέ στην έδρα της τον αποψινό μας αντίπαλο σε έξι εξορμήσεις!