Την Τρίτη και την Τετάρτη οι προπονήσεις στον Ρέντη ήταν διπλές. Κι ας είχε ο Πέδρο Μαρτίνς το 50% του ρόστερ στη διάθεσή του! Μια σειρά από πρόσωπα από τους οποίους περιμένει πολλά στο αμέσως επόμενο διάστημα. Καθόλου τυχαίο λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο πορτογάλος τεχνικός ανέβασε την ένταση και τους ρυθμούς.

Οι λόγοι έχουν όνομα και επώνυμο: Γιάγια Τουρέ, Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, Γκιγέρμε, Λεονάρντο Κούτρης. Απαντες πολύ σημαντικοί στο πλάνο της «ολικής επαναφοράς» των Ερυθρολεύκων με θέα στην επιστροφή στη δράση έπειτα από την εθνική διακοπή. Ποδοσφαιριστές που τους θέλει απόλυτα έτοιμους ο 48χρονος, κοιτάζοντας πια στα επόμενα και στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που απλώνεται μπροστά με επτά αναμετρήσεις από τις 21/10 (ΟΦΗ – Ολυμπιακός για τη Σούπερ Λίγκα) ώς τις 11/11 (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τη Σούπερ Λίγκα). Πλέον είναι όλοι ενταγμένοι. Ολοι έτοιμοι. Το rotation των Ερυθρολεύκων λοιπόν αλλάζει χαρακτηριστικά και προστίθενται πρόσωπα που αν μη τι άλλο κάνουν ακόμη πιο άνετη τη διαχείριση.

Και όσο για χθες; Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να προσθέσει στο πρόγραμμα ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Μια αναμέτρηση που για τον Αήττητο Σπάτων (που προετοιμάζεται για το ξεκίνημά του στη Football League) έμεινε σίγουρα αξέχαστη. Δεν ήταν μόνο το τελικό 7-1 υπέρ των Πειραιωτών, ούτε η αίσθηση που προέκυψε στον Ρέντη πως η ομάδα του Μαρτίνς μπορούσε εύκολα να βάλει τα… διπλά. Δεν ήταν καν το πρώτο (ανεπίσημο) γκολ του Γιάγια Τουρέ – με απευθείας εκτέλεση φάουλ – ή το καταπληκτικό σόλο του Μάριου Βρουσάι (πέρασε τέσσερις αντιπάλους) στη δική του διαδρομή ώς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αλλα άφησαν, άλλα βρήκαν

Ηταν πως μια σειρά από παλιόφιλους επέστρεψαν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και έμειναν με το στόμα… ανοιχτό. Αλλο αθλητικό κέντρο άφησαν, άλλο βρήκαν ποδοσφαιριστές όπως ο Λευτέρης Ματσούκας, ο Γιώργος Νικλητσιώτης, ο Γιώργος Κατσικογιάννης (δεν αγωνίστηκε γιατί είναι τραυματίας, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει εκεί όπου… μεγάλωσε). Ολοι τους παιδιά των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού. Ολοι τους με συμμετοχές ώς την πρώτη ομάδα. Ο Ματσούκας έπαιξε στην πρώτη ομάδα το 2007 με τον Τάκη Λεμονή. Ο Γιώργος Κατσικογιάννης το ίδιο, μένοντας ώς το καλοκαίρι του 2010. O Γιώργος Νικλητσιώτης το 2008 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και αργότερα με τον Ζίκο. Το τι έλεγαν μετά τη χθεσινή εμπειρία τους για την «ποδοσφαιρική πολιτεία» που έχουν δημιουργήσει οι Ερυθρόλευκοι στον Ρέντη δεν περιγράφεται.

Στο ρόστερ του Αήττητου συναντά κανείς και τα ονόματα του Σταύρου Κουγιού και του Στεφάν Αμπάρα, που επίσης προέκυψαν από την παραγωγική διαδικασία του Ολυμπιακού. Αυτά τα παιδιά όμως στον Ρέντη βρίσκονταν ώς και την προηγούμενη σεζόν, άρα προφανώς δεν ένιωσαν έκπληξη για την αρτιότητα ενός αθλητικού κέντρου που θα πρέπει να συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης, ούτε βεβαίως για τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι Ερυθρόλευκοι. Συνθήκες που όποιος δεν έχει δει τον Ρέντη από… μέσα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορούν να προσφερθούν μέσω του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα γκολ

Το σκορ στο χθεσινό φιλικό άνοιξε ο Δημήτρης Μάνος (25′) και ώς την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 3-0 με τον Γκερέρο να πετυχαίνει δύο γκολ. Βρουσάι και δύο γκολ του Ποντένσε έκαναν το ματς 6-0, με τον Λευτέρη Ματσούκα να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για τον Αήττητο. Το τελικό 7-1 ήταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ. Οι Πειραιώτες είχαν από ένα ημίχρονο στον «άσο» τούς Χουτεσιώτη και Σα. Πάρντο (δεξί μπακ), Πέιος, Μιράντα και Κούτρης ήταν στην ευθεία της άμυνας. Τουρέ και Ναουέλ (!) οι δύο κεντρικοί χαφ με ακραίους τους Βρουσάι και Ποντένσε. Την 4-4-2 διάταξη ολοκλήρωναν οι Γκερέρο και Μάνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν για τον Ολυμπιακό και οι Φέκας και Ξενιτίδης από τα τμήματα υποδομής. Αντίθετα δεν έπαιξαν καθόλου ο Βασίλης Τοροσίδης που βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης και ο Γκιγέρμε που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. «Ευχαριστούμε πολύ τον Ολυμπιακό για την τιμή που μας έκανε με τη διεξαγωγή αυτού του φιλικού. Ηταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Παίξαμε ελεύθερα και στόχος μας παράλληλα ήταν να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Κάναμε αρκετές τελικές αλλά στην άμυνα ήμασταν χαλαροί. Ξέρουμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και δεν μας συγχώρεσε κανένα λάθος» έλεγε μετά το ματς ο προπονητής του Αήττητου Σούλης Παπαδόπουλος. Σήμερα στο πρόγραμμα των Ερυθρολεύκων υπάρχει προπόνηση μόνο το πρωί. Ακολουθεί σχεδόν… τριήμερο ρεπό μιας και το επόμενο ραντεβού στον Ρέντη είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Δευτέρας. Από την Τρίτη θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης των διεθνών, που σταδιακά θα επιστρέφουν.