Οι νεαροί, καλογυμνασμένοι άνδρες με τα σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου είχαν λάβει θέσεις από νωρίς το μεσημέρι στο… κεφαλόσκαλο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Εκεί ακριβώς όπου τελειώνουν τα μαρμάρινα σκαλιά. Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει. Ο κ. Frank-Walter Steinmeier πραγματοποιεί, ως γνωστόν, επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Αυτή τη φορά, η ηλεκτρονική πόρτα ασφαλείας «στήθηκε» στη δεξιά πλευρά, μπροστά ακριβώς από το «G.B. Corner». Συστήματα ασφαλείας τοποθετήθηκαν και στο υπόγειο του ιστορικού ξενοδοχείου, πάνω στα καλογυαλισμένα μάρμαρα. Κάποιοι από τους Ελληνες, συχνούς επισκέπτες στα café και εστιατόρια της πολυτελούς μονάδας φιλοξενίας, σχολίαζαν ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αφορμή τις μετακινήσεις του γερμανού προέδρου και της συμπαθούς συζύγου του θα αποτελέσουν ένα ακόμη… ισχυρό χτύπημα στο νευρικό τους σύστημα. Γνωστός επιχειρηματίας σχολίασε ότι ήδη έχει κλείσει τραπέζι για να απολαύσει φρέσκο ψάρι στο «MILOS» του «Athens Hilton». Η περιοχή έχει περισσότερη «ησυχία», είναι η αλήθεια…

Η Στοά Κοραή,

η διάκριση και

το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα

Η Στοά Κοραή πριν από λίγα χρόνια μού δημιουργούσε κάτι σαν μελαγχολία. Οι εικόνες όπου πριν από χρόνια έκαναν τις βόλτες τους στελέχη εταιρειών και επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τα πολύ κοντινά, πολυτελή, κεντρικά γραφεία της Alpha Bank και καταστήματα της περιοχής, έμοιαζαν θολές, «σβησμένες» στο πέρασμα του χρόνου. Η εμβληματική Στοά όμως, η οποία έχει συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της πόλης των Αθηνών, πήρε και πάλι ζωή. Εκθέσεις ζωγραφικής, ομιλίες ανθρώπων που έχουν να κάνουν με την κουλτούρα και την τέχνη, αξιόλογα events πραγματοποιούνται πλέον σε ένα καλαίσθητο σκηνικό.

Στην Στοά Art Κοραή έγινε η έκθεση του εικαστικού Παύλου Σάμιου με τίτλο «Της γης οι ερωτευμένοι». Από την Αθήνα στην Κύπρο, και σε μια εκδήλωση με σημαντικό ενδιαφέρον. Η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμήθηκε για το μεγάλο ανθρωπιστικό της έργο. Την κυρία Βαρδινογιάννη τίμησε προσωπικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης τίμησε την κυρία Βαρδινογιάννη με το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας «ως δείγμα εκτίμησης και σεβασμού για την ανιδιοτελή προσφορά της στην κυπριακή κοινωνία». Μία ακόμα όμως γέφυρα συνεργασίας δημιουργήθηκε με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο. Μία συνεργασία ανάμεσα στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα Κύπρου. Το πρώτο βήμα αυτής της σημαντικής συνεργασίας έγινε με την πραγματοποίηση εκδήλωσης αδελφοποίησης των δύο σωματείων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προεδρικού ζεύγους της Κύπρου. Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και της προέδρου του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος δρος Πόπης Κανάρη τα δύο σωματεία έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία συνεργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με υψηλή προστάτιδα την πρώτη κυρία της Κύπρου Αντρη Αναστασιάδη.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι βραβεύσεις

Με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, στη διάρκεια επίσημης τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τιμήθηκε η HOPEgenesis. Η βράβευση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, με τις πολλές σημαντικές δραστηριότητες, έγινε έπειτα από πρόταση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι το έργο το οποίο επιτελεί η HOPEgenesis αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Η HOPEgenesis είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το έτος 2015 από τον δρα Στέφανο Χανδακά, μαιευτήρα-γυναικολόγο, ενδοσκοπικό χειρουργό. Δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, οι οποίες κατατίθενται από ευρωβουλευτές. Βραβεύτηκαν ακόμα δύο οργανώσεις. Η Κιβωτός του Κόσμου και ο Ανεμος Ανανέωσης.