Προβλέψιμη ήταν η πρεμιέρα της Premier Handball με τα φαβορί να δείχνουν τα δόντια τους από την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής της περσινής σεζόν Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή και η φιναλίστ ΑΕΚ νίκησαν εκτός έδρας την ΑΕΣΧ Πυλαίας (19-27) και τον Αρη Νίκαιας (18-32) αντίστοιχα, ενώ ο ΠΑΟΚ – που αγωνίζεται πλέον ως γηπεδούχος στο κλειστό της Νεάπολης – επιβλήθηκε του Διομήδη Αργους με 28-21.

O MVP των περσινών τελικών Δημήτρης Τζηράς συνέχισε με την κεκτημένη ταχύτητα της περιόδου 2017-18 σημειώνοντας επτά γκολ στη νίκη των Ερυθρολεύκων στο «Σπίτι του χάντμπολ».

Η ΑΕΚ από την άλλη παρουσίασε ως νέο στοιχείο την αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια, ενώ είχε θετικότατο πρόσημο η παρουσία του Λαρς Γιάκομπσεν με τον Δανό να σημειώνει πέντε γκολ.

Απρόοπτα

Στο ματς του ΠΑΟΚ καταγράφηκαν και απρόοπτα. Στο πρώτο μέρος χρειάστηκε το χειροκίνητο χρονόμετρο, ενώ όπως ανεγράφη στο φύλλο αγώνος: «Στο 52.00 του αγώνα και στο 56.07 έγινε διακοπή για 2 λεπτά με σκοπό να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας που βρίσκονταν στο τέρμα της φιλοξενούμενης ομάδας έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας. Δεν υπήρχε ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα. Δεν υπήρχε ιατρός αγώνα όπως όφειλε με βάση τον κανονισμό της ΟΧΕ. Το γηπεδούχο σωματείο δήλωσε σαν γιατρό του αγώνα την κυρία Μπογιατζή Νεκταρία με ειδικότητα νοσηλεύτριας».