Ο ΠΑΣ Γιάννινα φρόντισε να προχωρήσει στο φινάλε της περσινής σεζόν στην απόκτηση του Λεό Μπατίστ από τον ΑΟ Χανιά Κισσαμικό. Ηταν μια μεταγραφική κίνηση που μάλλον πέρασε στα «ψιλά» καθώς η αλήθεια είναι πως τα φώτα της δημοσιότητας δεν «έπεσαν» πάνω στον νεαρό στράικερ.

Ο Λεό μετακόμισε από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, αφήνοντας την Κρήτη για τα Γιάννινα, και το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αυτός που έκανε την διαφορά για την ομάδα των Ιωαννίνων στη Ριζούπολη. Ηταν ο παίκτης που «ανάγκασε» τα φώτα να στραφούν πάνω του γιατί οδήγησε τον ΠΑΣ σε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, κόντρα στον Απόλλωνα, με σκορ 2-1.

Ο 22χρονος άσος της ομάδας των Ιωαννίνων τα έκανε όλα στο προχθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα και ήταν αυτός που χάρισε στους φιλοξενουμένους την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ (στο 42′) με ωραία ενέργεια και είχε μια εξαιρετική ασίστ στον Νικολιά στη φάση του εξηκοστού λεπτού.

Ηταν μια πάσα που θα τη ζήλευαν πολλοί παίκτες καθώς ο γάλλος επιθετικός ακινητοποίησε την άμυνα του Απόλλωνα με μια «σκαφτή» μπαλιά και έβγαλε τον συμπαίκτη του σε θέση βολής.

Ο νεαρός επιθετικός είναι το πρόσωπο των ημερών στα Γιάννινα και δικαιολογημένα γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του στο τέλος του ματς. Ο ίδιος ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος και είχε φυσικά κάθε λόγο να χαμογελά, βλέποντας τους συμπαίκτες του να του δίνουν συγχαρητήρια μετά το τέλος του αγώνα. Ο νεαρός επιθετικός ήταν χωρίς αμφιβολία ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Πετράκης: «Ούτε στα φιλικά»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την απόδοση του νεαρού γάλλου επιθετικού και ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Λεό δεν είχε παίξει ούτε στα φιλικά και δεν μπορούσα να έχω εικόνα απ’ όσα βλέπω μόνο στην προπόνηση. Για να πάρω την απόφαση όμως και να τον εμπιστευτώ, σημαίνει ότι μου καταθέτει πράγματα στην προπόνηση και τα κατέθεσε και σήμερα, ήταν πολύ καλός».

Ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει τη νίκη και οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Κατάφεραν, όπως προαναφέραμε, ν’ ανοίξουν το σκορ σε κομβικό σημείο του ματς, με τον Λεό να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΣ στο 41′.

Το γκολ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με σκόρερ τον Νικολιά, αλλά φυσικά «όλα τα λεφτά» στη συγκεκριμένη φάση ήταν η εντυπωσιακή πάσα του Λεό.

Ο Απόλλωνας γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς του πρωταθλήματος και το ντεμπούτο του Μοντεαγούδο στον πάγκο της Ελαφράς Ταξιαρχίας δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα κενά στα μετόπισθεν και ηττήθηκαν από τον ΠΑΣ. Ο Απόλλωνας μείωσε στο 79′ με τον Χελβέ, αλλά δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο καθώς το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ έμεινε μέχρι το τέλος.

 

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (73′ Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (59′ Σικαμπάλα), Τριάδης, Ντ’ Ουρσό (78′ Χελβέ), Μάντζιος, Πέδρο, Μπεντινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κάστρο, Νικολιάς, Βιδάλ (87′ Σκόνδρας), Λεό (69′ Κρίζμαν), Μυστακίδης.