Στο Pebble Beach των ΗΠΑ η Mercedes-Benz έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μονοθέσιο κόνσεπτ μοντέλο της EQ VisionSilver Arrow. Το πρωτότυπο μοντέλο που κινείται ηλεκτρικά έχει μήκος 5,3 μέτρα και παρά τις μεγάλες του διαστάσεις καταφέρνει να κρατάει το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα, μια και τα περισσότερα σημεία του καλύπτονται από πολυκαρμπονικό υλικό. Το πρωτότυπο μοντέλο θέλει να συνδέσει τις επιδόσεις του με το θρυλικό Mercedes-Benz W125, το οποίο είχε καταρρίψει το 1937 ρεκόρ ταχύτητας, αναπτύσσοντας σε δημόσιο δρόμο τελική 432,7 χλμ./ώρα. Πάντως, το αεροδυναμικό EQ VisionSilver Arrow δίνει μια πρόγευση από τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας που θα φέρουν την προσωνυμία EQ. Κινείται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα αποδίδει 750 ίππους και χάρη στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 80 kWh μπορεί να εξασφαλίσει αυτονομία 400 χιλιομέτρων!

Χλιδάτη καμπίνα αεροπλάνου διά χειρός Pagani

Στο Pebble Beach, μια από τις πιο εντυπωσιακές εκθέσεις τεχνολογίας και σχεδίασης σε όλον τον κόσμο που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια, η Pagani, η ιταλική φίρμα που εντυπωσιάζει με τα σπορ υπεραυτοκίνητά της παρουσίασε μια καμπίνα – αυτή τη φορά όχι κάποιου τετράτροχου μοντέλου – αλλά ενός αεροπλάνου! Συγκεκριμένα η Pagani, σε συνεργασία με την Airbus Corporate Jets, έβαλε το σχεδιαστικό της ταλέντο και έκλεψε την παράσταση με το εσωτερικό ενός αεροπλάνου, στο οποίο η χλιδή περισσεύει και το ντιζάιν ανεβάζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο. To πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η οροφή, που σε συγκεκριμένα σημεία είναι γυάλινη ώστε οι επιβάτες να ατενίζουν τον ουρανό.

BMW 320 Coupe του 1981 με μόλις 14.888 χιλιόμετρα

Τα παλιά, συλλεκτικά μοντέλα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα όταν οι φανατικοί του είδους διαπιστώνουν ότι έχουν απείρακτο τον χιλιομετρητή τους. Οπως η εικονιζόμενη BMW 320 Coupe του 1981 που βρέθηκε να πωλείται με μόλις 14.888 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά ύστερα από 37 χρόνια από την πρώτη της άδεια κυκλοφορίας. Κάτω από το καπό της 320 Coupe δεσπόζει ένα εξακύλινδρο μοτέρ 2 λίτρων με ισχύ 122 ίππους. Η ολλανδική εταιρεία που την πουλάει ζητεί 27.500 ευρώ.