Αετός (Σκύδρας), Δικέφαλος (ΠΑΟΚ), Φοίνικας (το μυθολογικό πουλί που εμφανίζεται στο σήμα της Ανόρθωσης) και Περιστέρι. Στην τελευταία περίπτωση ο προσδιορισμός είναι γεωγραφικός και δεν σχετίζεται με το έμβλημα του Ατρομήτου, ωστόσο τρόπον τινά συνεχίστηκε η παράδοση των πτηνών για τον Ευθύμη Κουλούρη που προφανέστατα επιζητά και ποδοσφαιρικές πτήσεις.

Οπως στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας το περασμένο Σάββατο. Με δύο γκολ έδωσε φτερά στον Ατρόμητο για να αποδράσει από το Αγρίνιο με το διπλό (1-2 τον Παναιτωλικό).

Οπότε με το «καλησπέρα» στη σεζόν άρχισε να δικαιώνεται η επιλογή (δανεισμού) που θεωρήθηκε ο ενδεδειγμένος διάδρομος απογείωσης με προορισμό την Εθνική Ανδρών. Μετράει ήδη δύο εμφανίσεις ως αλλαγή μέσα στο 2018 με το συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε (στα φιλικά με Σαουδική Αραβία και Ελβετία), όμως το ζητούμενο είναι η καθιέρωση. Στο background του άλλωστε ο 22χρονος σέντερ φορ έχει συμμετοχές, γκολ και γενικότερα σημαίνοντα ρόλο σε όλα τα μικρότερα κλιμάκια της Εθνικής.

Οικογενειακή παράδοση

Γεννήθηκε άλλωστε με αθλητικά γονίδια. Μπουσούλησε ποδοσφαιρικά στη Σκύδρα (ως αμυντικό χαφ) και μεγάλωσε σε μια οικογένεια που περιστρεφόταν γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας, ο Προκόπης, έφτασε μέχρι τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου, όμως προτίμησε να σταδιοδρομήσει ως αρχιτέκτονας. Ο αδελφός του, ο Σπύρος, θήτευσε σε μικρότερες κατηγορίες και πλέον στα 28 του είναι διπλωματούχος προπονητής στην Κ8 του ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και ο θείος Λέανδρος Συμεωνίδης που άφησε το αποτύπωμά του (με το προσωνύμιο Μαύρο Βέλος) στον Δικέφαλο τη δεκαετία του 1950 και του 1960, διατελώντας και αρχηγός επί σειρά ετών. Η ασύλληπτη σύμπτωση της ιστορίας είναι πως ο θείος (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1954) και ο ανιψιός (στο Κύπελλο τον Φεβρουάριο του 2014) πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, σκοράροντας αμφότεροι από δύο φορές! Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι του γιου του το είχε παρακολουθήσει από τηλεοράσεως ο Προκόπης Κουλούρης σε μαγαζί στη Σκύδρα και έμπλεος ενθουσιασμού κέρασε όλους τους παρευρισκομένους στη λήξη.

Ο πατέρας Κουλούρης ήταν και ο… σοφέρ του μικρού Ευθύμη όταν χρειάστηκε να πηγαινοέρχεται σε ηλικία 13 ετών από τη Σκύδρα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της μεταπήδησής του στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ (σημειωτέον, για τη μεταγραφή του ο Δικέφαλος πρόσφερε απλώς ιματισμό στον Αετό Σκύδρας). Στη συνήθη διαδρομή των 75 χλμ. ο πιτσιρικάς έτυχε πολλάκις να αποκοιμηθεί στο αυτοκίνητο. Χάζευε όμως με ορθάνοικτα τα μάτια, όταν άρχισε να μπαίνει ως boll boy στην Τούμπα από το 2009-10. Τα επόμενα χρόνια έμελλε να αναδειχθεί πρωταθλητής με την Κ17 (με δικό του καθοριστικό γκολ), ενώ πρώτευσε και με την Κ20 καταρρίπτοντας μάλιστα και το ρεκόρ των γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Ινστιτούτο αναζωογόνησης δανεικών

Στο τέλος της προηγούμενης περιόδου ο Ευθύμης Κουλούρης προσανατολιζόταν σε μετοίκηση στο εξωτερικό για να μη συρρικνωθεί περαιτέρω ο χρόνος συμμετοχής του στον ΠΑΟΚ παρόντος του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η πρόταση όμως του Ατρομήτου άλλαξε τα δεδομένα. Δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ότι το Περιστέρι εξελίσσεται σε ινστιτούτο αναζωογόνησης δανεικών ποδοσφαιριστών (από τον Κώστα Μήτρογλου μέχρι τον Αμρ Ουάρντα) και αποτελεί ανοικτή δίοδο προς την Εθνική. Η ενθάρρυνση που χρειαζόταν προήλθε από τις συζητήσεις με τους γνωστούς του Δημήτρηδες (επίσης δανεικοί) Γιαννούλη και Χατζηισαΐα, αλλά και από την επαφή με τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο.

Κατόπιν αυτών ο Κουλούρης αποφάσισε στα 22 του χρόνια να αποχωρήσει για δεύτερη φορά ως δανεικός από την Τούμπα. Είχε προηγηθεί η θητεία του στην Κύπρο με την Ανόρθωση το 2015-16. Τότε που πέτυχε έξι γκολ σε ένα ματς Κυπέλλου (στο 9-0 με την Ελπίδα Ξυλοφάγου).

Η «100στάρα» και το κέρδος της ήττας

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά ο ηττημένος Σάββας Παντελίδης συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της πρεμιέρας. Στο 100ό του παιχνίδι ως προπονητής στη Σούπερ Λίγκα στρίμωξε τον ΠΑΟΚ που παρ’ ολίγον να δει… αστεράκια πριν από την προσδοκώμενη είσοδο στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας όψεται όμως η βουτιά του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που εκμαίευσε το πέναλτι και διαμόρφωσε αποτέλεσμα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Παντελίδης πάντως κέρδισε νέους πόντους αναγνώρισης με την εμφάνιση της ομάδας του στην Τούμπα. Βέβαια, στην εκκίνηση της φετινής σεζόν έχει αρκεστεί στη… συγκομιδή εντυπώσεων. Γιατί και με τη Χιμπέρνιαν στο Γιουρόπα Λιγκ η θετικότατη εικόνα του Αστέρα (και με 10 παίκτες) δεν απέτρεψε τον αποκλεισμό.

Σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας ο 53χρονος τεχνικός έφτασε στην 100άρα με απολογισμό 33-26-41 θητεύοντας σε πέντε ομάδες (με Αστέρα 12-8-8, με Ηρακλή 6-9-8, με Λεβαδειακό 10-7-15, με ΠΑΣ Γιάννινα 3-2-4 και με Πανθρακικό 2-0-6).