Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη οικονομική υπέρβαση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γκιγέρμε από τη Λα Κορούνια, ικανοποιώντας τη μεταγραφική επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς και η απόκτηση του βραζιλιάνου μέσου είναι (με διαφορά μάλιστα) η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Πειραιώτες συμφώνησαν να δώσουν περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ στη Λα Κορούνια για να μετακομίσει στον Πειραιά ο Γκιγέρμε και με δεδομένο ότι ο παίκτης θα έχει ετήσιες απολαβές πάνω από ένα εκατ. ευρώ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός έδωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την απόκτηση του 27χρονου μεσοαμυντικού.

Οπως προαναφέραμε ο Πέδρο Μαρτίνς επέμεινε για την απόκτηση του λατινοαμερικάνου άσου από την ισπανική ομάδα, καθώς ο προπονητής των Ερυθρολεύκων έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Γκιγέρμε. Ο βραζιλιάνος μέσος έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ήθελε να δει τον παίκτη στα ερυθρόλευκα.

Ο Γκιγέρμε αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια στη Λα Κορούνια και είχε γεμάτες χρονιές, καθώς ήταν βασικό στέλεχος της «Ντέπορ», με τον Μαρτίνς να γνωρίζει καλά τον παίκτη από τη θητεία του ακόμα στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Ο λατινοαμερικάνος αμυντικός χαφ διακρίνεται και για την τεχνική του κατάρτιση και αυτό είναι ένα στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού να επιμείνει στην απόκτηση του 27χρονου άσου.

Ο Γκιγέρμε έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει παιχνίδι πίσω από τη μεσαία γραμμή κι αυτό είναι κάτι που ζητεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο ρόλος του βραζιλιάνου κόφτη στο παιχνίδι των Ερυθρολεύκων θα είναι πολυσύνθετος και είναι ξεκάθαρο ότι ο πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Λιμανιού στηρίζει πολλά στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο Γκιγέρμε θα είναι ο παίκτης δίπλα στον Μπίμπαρς Νάτχο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και θα είναι φυσικά αυτός που θα δώσει τρεξίματα και πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου. Θα είναι όμως και ο συνδετικός κρίκος της αμυντικής με τη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, καθώς έχει την καλή πρώτη πάσα και παράλληλα διαθέτει ικανότητες στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ζητούσε έναν παίκτη που θα δέσει με τον Νάτχο στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και επέλεξε τον Γκιγέρμε θεωρώντας ότι ο Βραζιλιάνος είναι η καλύτερη λύση για το πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στη χώρα μας, αλλά δηλώνει εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει προλάβει να δει. Τόσο σε ό,τι αφορά τις προπονητικές εγκαταστάσεις στον Ρέντη, όσο και τη ζωή στην Αθήνα. Ελεγε μάλιστα στους ανθρώπους των Ερυθρολεύκων ότι είναι πολύ χαρούμενος με τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Το ξεχωριστό μήνυμα του Ζιοβάνι

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι δύο μέρες μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τον Ολυμπιακό, ο Γκιγέρμε έγινε αποδέκτης ενός ξεχωριστού μηνύματος στο Twitter από τον Ζιοβάνι. Ο παλαίμαχος σουπερστάρ των Ερυθρολεύκων ευχήθηκε τα καλύτερα στον Γκιγέρμε, γράφοντας στον συμπατριώτη του: «Φίλε, είμαι ο Ζιοβάνι. Θέλω να σου ευχηθώ επιτυχία και να είσαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό. Επαιξα πριν από μερικά χρόνια εκεί και ήμουν ευτυχισμένος. Ελπίζω να κατακτήσεις πολλούς τίτλους και να κερδίσεις αυτόν τον φανταστικό κόσμο».

Ο Γκιγέρμε δεν έκρυψε τη χαρά του για το μήνυμα που πήρε από τον συμπατριώτη του, απαντώντας χαρακτηριστικά στον Ζιοβάνι: «Τι τιμή για το μήνυμα που έλαβα. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον Ζιοβάνι. Ελπίζω να μπορέσω να τιμήσω την ομάδα όπως έκανες και εσύ. Είμαστε μαζί σε αυτήν την οικογένεια». Ο λατινοαμερικάνος άσος του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της νέας του ομάδας και ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον Γκιγέρμε για τη νέα αγωνιστική σεζόν.