Ο Ολυμπιακός φρόντισε να αντιμετωπίσει με προσοχή και σοβαρότητα τον πρώτο αγώνα με τη Λουκέρνη, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους, πήραν τη νίκη με το εντυπωσιακό 4-0 κι αυτό τους επιτρέπει να ταξιδέψουν στην Ελβετία με την άνεση του μεγάλου φαβορί. Αυτό ήταν άλλωστε και το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά, αλλά είναι βέβαιο πως στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας και δεύτερη νίκη επί των Ελβετών. Αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Ερυθρόλευκοι θ’ αντιμετωπίσουν το βράδυ της Πέμπτης εκτός έδρας τη Λουκέρνη και είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική ομάδα θέλει να πραγματοποιήσει μιαν ακόμα πολύ καλή εμφάνιση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Είναι όμως σίγουρο πως περιμένει ακόμα καλύτερη απόδοση στο μεθαυριανό ματς, γιατί πολύ απλά ο πορτογάλος προπονητής έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του.

Ο έμπειρος τεχνικός των Ερυθρολεύκων έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι πειθαρχημένοι και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Λουκέρνη, προκειμένου να πετύχουν και δεύτερη νίκη απέναντι στους Ελβετούς. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη και οι Ερυθρόλευκοι φρόντισαν να κάνουν αυτό που έπρεπε στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Τώρα καλούνται να δείξουν ανάλογη αγωνιστική εικόνα και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λουκέρνη και μια νίκη στο μεθαυριανό παιχνίδι θα είναι σημαντική επιτυχία.

Αναχώρηση

Η αποστολή του Ολυμπιακού θ’ αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα (στις πέντε) για την Ελβετία, καθώς ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας ήθελε να μεταβούν οι Ερυθρόλευκοι στη Λουκέρνη δύο μέρες πριν από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα προπονηθούν σήμερα το πρωί στου Ρέντη και μετά το τέλος της προπόνησης ο Πέδρο Μαρτίνς θ’ ανακοινώσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στην Ελβετία.

Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι αν ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά θα συμπεριλάβει στην αποστολή των Ερυθρολεύκων για το μεθαυριανό παιχνίδι τον Μεριά και τον Νάτχο. Ο τυνήσιος κεντρικός αμυντικός και ο ισραηλινός μέσος έκαναν την πρώτη τους (ανεπίσημη) εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο Πειραιά. Ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής στους δύο παίκτες στο προχθεσινό «ξεμούδιασμα», αλλά θα φανεί μετά τη σημερινή προπόνηση αν Μεριά και Νάτχο θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της ομάδας του λιμανιού για το παιχνίδι στην Ελβετία.

Η χθεσινή προπόνηση των Ερυθρολεύκων στου Ρέντη ήταν αφιερωμένη σε ασκήσεις τακτικής, με τον Πέδρο Μαρτίνς να εστιάζει στη σωστή επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όσα είδε την περασμένη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη, αλλά θεωρεί πως οι Πειραιώτες είναι σε θέση να βγάλουν ακόμα καλύτερες συνεργασίες. Σ’ αυτό ποντάρει πολλά στην τριάδα Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλου, Ποντένσε, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και στο πρώτο παιχνίδι.

Εμφαση στην τακτική

Ο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να χαμογελά βλέποντας την καλή χημεία που υπήρχε στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, με τους τρεις παίκτες που προαναφέραμε να προκαλούν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Λουκέρνης.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο προπονητής των Ερυθρολεύκων δούλεψε και χθες πολύ στις στατικές φάσεις. Ο Μαρτίνς είχε δώσει βαρύτητα στο συγκεκριμένο στοιχείο και στις προπονήσεις πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τους Ελβετούς και δίχως αμφιβολία δικαιώθηκε για την επιμονή του. Ο Ολυμπιακός είχε βρει γκολ από στατική φάση και είχε απειλήσει πολλές φορές με γεμίσματα στην περιοχή από κόρνερ και φάουλ.

Σε ό,τι αφορά τώρα την εντεκάδα με την οποία σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του ο Μαρτίνς, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος δεν άνοιξε τα χαρτιά του στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης στου Ρέντη. Αναμένεται να κάνει κάποιες δοκιμές στη σημερινή προπόνηση (τελευταία επί ελληνικού εδάφους πριν από το ματς) αλλά όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αλλαγές στο βασικό του σχήμα, σε σύγκριση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη.

Ο Μαρτίνς άλλωστε έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του την περασμένη Πέμπτη κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

n Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης στη Λουκέρνη, αλλά οι Ερυθρόλευκοι θ’ αναχωρήσουν από την Ελβετία για την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής.