Ο Ολυμπιακός, πριν ακόμη τελειώσει η προηγούμενη σεζόν, έλαβε μια μεγάλη απόφαση για τη ριζική ανασυγκρότηση του έμψυχου δυναμικού του. Ηταν μια ξεκάθαρη επιλογή με στόχο τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Τη σύνθεση ενός νέου συνόλου, την παρουσίαση διαφορετικού μοντέλου με στόχο φυσικά την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός πλάνου με χρώμα ελληνικό.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν εδώ και μήνες αποφασίσει να ενισχύσουν δυναμικά το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ και το έπραξαν. Με την απόκτηση πρωτοκλασάτων παικτών που είναι αναμφίβολα σε θέση να κάνουν τη διαφορά και το πρώτο δείγμα ήταν εντυπωσιακό. Η μεγάλη νίκη επί της Λουκέρνης με 4-0 φανέρωσε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο την ορθότητα της απόφασης των Ερυθρολεύκων και τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Οι έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αγωνιστική περίοδο και είναι προφανές ότι πάνω τους θα στηριχθεί το οικοδόμημα της ομάδας του Λιμανιού για τη σεζόν 2018-2019. Οπως προαναφέραμε η διαδικασία ανασυγκρότησης του Ολυμπιακού έχει σε περίοπτη θέση μεγάλα ονόματα ελλήνων παικτών, ποδοσφαιριστών που είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά για τους Ερυθρόλευκους.

Παλιοί και νέοι

Τι είδαν λοιπόν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν; Είδαν με μεγάλη ικανοποίηση τους έλληνες παίκτες της ομάδας τους (παλιούς και νέους) να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και παράλληλα να ηγούνται των προσπαθειών για την κατάκτηση της νίκης.

Στα γκολπόστ ο πανέτοιμος (όποτε χρειάστηκε) Γιαννιώτης και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κώστας Τσιμίκας. Ο νεαρός αριστερός μπακ έκανε τον κόσμο του Ολυμπιακού να του χαρίσει απλόχερα (και δικαιολογημένα) ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα, δικαιώνοντας παράλληλα την επιλογή της διοίκησης του συλλόγου να τον στηρίξει για τη νέα χρονιά.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδειξαν πως θα έχουν ηγετικό ρόλο. Αμφότεροι φανέρωσαν εναντίον της Λουκέρνης τις δυνατότητες που διαθέτουν και το κυριότερο τη χημεία που έχουν στο παιχνίδι τους. Οι δύο διεθνείς άσοι του Ολυμπιακού έβγαλαν καλές συνεργασίες. Και αυτό ήταν ένα από τα πιο ενθαρρυντικά μηνύματα της πρώτης επίσημης εμφάνισης των Πειραιωτών, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας του Λιμανιού περίμεναν με αγωνία την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο επίσημο ματς της περιόδου. Οφείλει επίσης να σταθεί κάποιος στην εικόνα που έβγαλε ο Μπουχαλάκης, δίνοντας ενέργεια στον άξονα της μεσαίας γραμμής των Ερυθρολεύκων.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί η παρουσία του Βασίλη Τοροσίδη και του Γιάννη Φετφατζίδη, οι οποίοι αγωνίστηκαν για λίγα λεπτά στο ματς με τη Λουκέρνη, αλλά είναι προφανές πως θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της σεζόν. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως υπάρχουν ο Κούτρης, ο Μασούρας και ο Μάνος, παιδιά που περιμένουν τις ευκαιρίες τους και είναι σίγουρο ότι ο Μαρτίνς θα τους εμπιστευθεί κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο νέος Ολυμπιακός παρουσιάζει ελληνικό κορμό και όλοι διαπίστωσαν στο ματς με τη Λουκέρνη ότι οι παίκτες που προαναφέραμε έχουν τις δυνατότητες να ηγηθούν της νέας ομάδας που χτίζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Και το πιο σημαντικό στοιχείο αφορά την ποιοτική αναβάθμιση που μπορούν να προσφέρουν οι έλληνες παίκτες που έχει φέτος στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός.

Αποθέωση

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφερθούμε στο χειροκρότημα του κόσμου για την εμφάνιση της ομάδας του Πειραιά, αλλά ειδικότερα για τους έλληνες παίκτες. Ο Λάζαρος αποθεώθηκε για τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της ελβετικής ομάδας. Ο Φορτούνης το ίδιο. Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε στον Πειραιά έπειτα από πεντέμισι χρόνια και άκουσε τους φίλους του Ολυμπιακού να του χαρίζουν μεγάλες στιγμές, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του αρχηγού της εθνικής μας ομάδας. Το ίδιο και ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Ο νέος Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται για την παρουσία πολλών πρωτοκλασάτων ελλήνων παικτών στο ρόστερ του. Κι αυτό το πλάνο βρίσκει καλή εφαρμογή στο χορτάρι, αν κρίνει κάποιος από την εικόνα που παρουσίασαν οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Κρίνοντας μάλιστα από τη χρονική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δουν οι φίλοι του Ολυμπιακού ακόμα καλύτερο θέαμα στη συνέχεια. Είπαμε, είμαστε μόλις στα μέσα Αυγούστου.

Ξεμούδιασμα και «πρώτη» για Νάτχο και Μεριά

Ο Ολυμπιακός έδωσε χθες το πρωί φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο Πειραιά. Ηταν ένα φιλικό που είχε ζητήσει ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων, Πέδρο Μαρτίνς, ώστε να παίξουν οι παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 9-0 καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, με τον Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει τέσσερα γκολ, ενώ σκόραραν επίσης Σισέ, Πάρντο, Φετφατζίδης και Βρουσάι. Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά την πρώτη συμμετοχή των Νάτχο και Μεριά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έστω και σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα. Ο τυνήσιος στόπερ και ο ισραηλινός μέσος πήραν χρόνο συμμετοχής στο χθεσινό φιλικό με τον Ατρόμητο Πειραιά και ο Μαρτίνς τσέκαρε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο παίκτες που αποκτήθηκαν πριν από λίγες μέρες από τους Ερυθρόλευκους. Ο Νάτχο θέλει ακόμα κάποιο χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των υπολοίπων παικτών του Ολυμπιακού και στο τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών εκτιμούν ότι ο διεθνής μέσος θα είναι έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο 31χρονος μέσος των Ερυθρολεύκων κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια καθημερινά στον Ρέντη, δείχνοντας και την επιθυμία του να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Βασίλη Τοροσίδη σε ρόλο αμυντικού μέσου και όχι κεντρικού αμυντικού. Προφανώς ο πορτογάλος τεχνικός ήθελε να δει τον «Τόρο» στον άξονα της μεσαίας γραμμής σαν κόφτη και γι’ αυτόν τον λόγο έκανε τη συγκεκριμένη δοκιμή.

Το μήνυμα του Μαρτίνς για τη πρόκριση

Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ μετά την εντυπωσιακή νίκη του στο πρώτο ματς με τη Λουκέρνη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 4-0. Στόχος βέβαια της ομάδας του Λιμανιού είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κατακτώντας τη νίκη και επί ελβετικού εδάφους και γι’ αυτόν τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και στη ρεβάνς.

Ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους Ερυθρόλευκους για την εμφάνισή τους στο πρώτο ματς με τη Λουκέρνη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του. «Σας αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη και για την προσπάθεια. Ημασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και κάναμε καλή δουλειά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η δουλειά μας συνεχίζεται και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα στη ρεβάνς. Η ομάδα μας έχει δυνατότητες και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι».

– Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ελβετία θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης, αλλά οι Ερυθρόλευκοι θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Τρίτη. Η επιστροφή της ομάδας του Πειραιά είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.