Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τρελάνει και το Τορόντο! Πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, καθώς απέκλεισε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης τον Νόβακ Τζόκοβιτς! Μία τεράστια επιτυχία για τον 19χρονο έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος καλπάζει προς την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Κι αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, τότε μπορεί να το καταφέρει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με το 6-3, 6-7, 6-3 επί του Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον έβδομο προημιτελικό τουρνουά ATP αυτή τη χρονιά. Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με αντίπαλο τον πρώην Νο 1 στον κόσμο, ο οποίος μάλιστα πριν από έναν μήνα κατέκτησε το τρόπαιο στο Γουίμπλεντον.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε δύο ώρες και 19 λεπτά για να αποκλείσει τον σπουδαίο αντίπαλο του. Κυρίως, δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε τα σετ, επικρατώντας στο δεύτερο στο τάι-μπρεκ.

Είχε και πάλι καταπληκτικό ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς (84%) και 11 άσους.

Αχαστο σερβίς

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το σερβίς του. Είναι πολύ σπάνιο να τελειώσει ο Τζόκοβιτς έκανε παιχνίδι χωρίς να έχει κάνει τουλάχιστον ένα μπρέικ. Αντίπαλός του στον προημιτελικό θα είναι ο Σάσα Σβέρεφ, το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ή ο Ρώσος Μεντβέντεφ. Με τον Σβέρεφ συναντήθηκαν και στον ημιτελικό της Ουάσιγκτον όπου επικράτησε ο Γερμανός.

Ο Τσιτσιπάς έχει πει πως αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση νικώντας αθλητές που είναι στο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Τορόντο, μέσα σε δύο ημέρες πέτυχε δύο τέτοιες νίκες. Για να φτάσει στον τρίτο γύρο απέκλεισε τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ (Νο 8) και χτες τον Τζόκοβιτς (Νο 10). Κόντρα στον Τιμ έκανε επίσης ένα σπουδαίο παιχνίδι, με εκπληκτικό 94% στο πρώτο σερβίς και 13 άσους. Οταν του βγαίνει το παιχνίδι και αρχίζει την πίεση με το σερβίς και τα δυνατά χτυπήματα με το μπάκχαντ δύσκολα χάνει.

Ογδοη η Ντουντουνάκη

Η Αννα Ντουντουνάκη τερμάτισε στην 8η θέση στον τελικό των 50 μ. πεταλούδας, αγγίζοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ. Σημείωσε 26.23, ενώ είχε πετύχει στον ημιτελικό 26.22.