Αυτή τη φορά δεν μπορούσε να του ξεφύγει το μετάλλιο. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ σε μία τρελή κούρσα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο 50άρι ελεύθερο, χάνοντας μόνο από το φαβορί, τον Βρετανό Μπέντζαμιν Πράουντ. Ο κολυμβητής του Εθνικού γιόρτασε στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Καταπληκτικός ο 25χρονος κολυμβητής είδε επιτέλους να σπάει η γκίνια του που ήθελε να χάνει στις λεπτομέρειες κάθε φορά το μετάλλιο. Μέχρι χθες μετρούσε πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα! «Ηταν μία δικαίωση για εμένα. Το ήθελα, το περίμενα, αλλά όσο δεν ερχόταν, μεγάλωνε η αγωνία» σχολίασε. Παράλληλα σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ (21.44, έναντι 21.52 που είχε πετύχει στον ημιτελικό), το πέμπτο σε τρεις ημέρες στη διοργάνωση. Τρία στο 50άρι της πεταλούδας και δύο στο ελεύθερο. Μετά τα 50 μ. πεταλούδας, όταν έχασε στο… παρά κάτι το χάλκινο μετάλλιο, είχε πει πως «μπορεί να έρθει στο 50άρι. Θα δούμε… Νιώθω καλά και θα το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις». Το είπε και το έκανε!

Ο Γκολομέεβ διεκδίκησε έως το τέλος το χρυσό και κόντραρε τον Πράουντ, ο οποίος είχε κάνει 21.11 στον ημιτελικό. Ο Βρετανός πήρε το χρυσό με 21.34 και χάρισε στη χώρα του τον πρώτο  ευρωπαϊκό τίτλο σε αυτό το αγώνισμα. Πίσω από τον 25χρονο Ελληνα τερμάτισαν ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68 και ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ με 21.74. Κι οι δύο είχαν προκριθεί με τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο αντίστοιχα.