Η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γλασκώβη κρίνεται απόλυτα ικανοποιημένοι. Δύο μετάλλια, το ασημένιο του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ ύπτιο, η συμμετοχή σε άλλους δέκα τελικούς, αλλά και τα οκτώ πανελλήνια ρεκόρ που σημειώθηκαν, αποτελούν έναν εξαιρετικό απολογισμό.

Ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικός ομοσπονδίας, Χρήστος Χούμας, μιλάει για το πάθος που είχε ο Κριστιάν Γκολομέεβ για ένα μετάλλιο,αλλά και για τους τρεις τελικούς του Απόστολου Χρήστου.

«Θεωρώ ότι είχαμε μια πολύ επιτυχημένη παρουσία σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρώτα απ’ όλα είναι τα δύο μετάλλια. Σε ένα ιδανικό κλείσιμο των πεπραγμένων της ελληνικής αποστολής ήρθε η εκπληκτική εμφάνιση του Κριστιάν Γκολομέεβ. Το το πάθος του ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να μην κατακτήσει μετάλλιο. Απλά λίγο μας έβαλε σε αγωνία γιατί αυτό προέκυψε την τελευταία μέρα. Η κούρσα του ήταν εκπληκτική, ήταν ένα μετάλλιο που το άξιζε και αναλύοντας τους κολυμβητές που νίκησε, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.΄Είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνει όλα αυτά τα χρόνια σε δουλειά σε τρόπο προετοιμασίας και στο ταλέντο του. Παράλληλα έδειξε πλέον και με τα πέντε πανελλήνια ρεκόρ που έκανε, τα τρία στην πεταλούδα και τα δύο στο ελεύθερο, ότι εντάσσει την πεταλούδα στα αγωνίσματά του και με το παραπάνω. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή του Ακη Οικονόμου ο οποίος έχει ένα τέτοιο ψυχικό δέσιμο με τον Κριστιάν που συνθέτουν το δίδυμο της επιτυχίας».

Για τον Απόστολο Χρήστου ανέφερε: «Υπάρχει φυσικά και η εξαιρετική παρουσία του Απόστολου Χρήστου, ο οποίος για πρώτη φορά μπήκε και στους τρεις τελικούς των αγωνισμάτων του στο ύπτιο, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. και κατέρριψε ένα πανελλήνιο ρεκόρ χρόνων το οποίο κυνηγούσε στα 200μ. και αξίζουν και εδώ θερμά συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο όσο και στον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα».

Όμως, η παρουσία της ελληνικής κολύμβησης σε αυτό το Ευρωπαϊκό δεν σταμάτησε στα μετάλλια και όπως λέει ο Χρήστος Χούμας: «Η συνολική παρουσία της ελληνικής ομάδας ήταν εκπληκτική και αποτελεί συνέχεια με βήμα προς τα πάνω από το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου του 2016. Αυτό φαίνεται απο την παρουσία κολυμβητών και κολυμβητριών μας σε 10 τελικούς εκτός των δύο μεταλλίων, 14 ημιτελικούς και 17 πλασαρίσματα μέσα στη 16άδα κάθε αγωνίσματος. Επίσης σημείωσαν 8 πανελλήνια ρεκόρ, ενώ εξασφάλισαν και πέντε προκρίσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χρόνου στη Νότια Κορέα.

Και αυτό το Ευρωπαϊκό θυμίζω ότι ήταν υψηλότερου επιπέδου από του Λονδίνου, καθώς έχει αρχίσει ουσιαστικά η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα βρέθηκαν στην αποστολή και νεότερα παιδιά που την πλαισίωσαν εξαιρετικά προσφέροντας σημαντική βοήθεια στη συνολική παρουσία, συλλέγοντας παράλληλα και πολύτιμες εμπειρίες. Απλά, φανταστείτε, τι παραπάνω θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτά τα παιδιά, εάν είχαμε ένα προπονητικό κέντρο ώστε να μην αναγκαζόμαστε να περιμένουμε με… χαρτάκι τη σειρά μας για κάθε αθλητή και αγώνισμα για να προπονηθούν οι αθλητές μας και να μην ψάχνουμε και τρέχουμε από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο λίγο πριν τους μεγάλους αγώνες».