Η Λίβερπουλ ενισχύθηκε ιδιαίτερα το καλοκαίρι και πολλοί πιστεύουν ότι θα κοντράρει στα ίσια την περυσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ έχρισε και πάλι πρώτο φαβορί για τον τίτλο την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ταινία Rocky IV: «Δεν έχασαν κανένα παίκτη, ενώ μάλιστα στο ρόστερ προστέθηκε και ο Μαχρέζ.Είναι ομάδα με εξαιρετική ποιότητα και φυσικά παραμένει πολύ ισχυρή. Εμείς είμαστε ακόμα ο Ρόκι Μπαλμπόα και όχι ο Ιβάν Ντράγκο. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να προσπαθήσουν και να παλέψουν περισσότερο».

Η απάντηση του Γκουαρντιόλα; «Ευχαριστώ Γιούργκεν. Εννέα χρόνια, έχω ζήσει με την πίεση. Εχω συνηθίσει. Ωστόσο είσαι πολύ ευγενικός».

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει στόχο να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει συμβεί στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία εννέα χρόνια. Η τελευταία ομάδα που το πέτυχε αυτό ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009.

«Σίγουρα είναι μία πρόκληση, αλλά θα είναι μεγάλο λάθος να σκεφτόμαστε την περυσινή σεζόν. Συνεχίζουμε τη δουλειά, αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε το αποτέλεσμα», σχολίασε ο προπονητής της Σίτι