Η ΝΔ αποφεύγει να σχολιάσει επί της ουσίας τις συνεχείς γκάφες και απρεπείς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τη χθεσινή δήλωση της Ελένης Αυλωνίτου, εντούτοις προεξοφλεί ότι αυτές θα έχουν συνέχεια καθώς θεωρεί ότι είναι δείγμα του πανικού και της σύγχυσης μιας κυβέρνησης που βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το νέο κρούσμα με το υβριστικό σχόλιο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη περιορίστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει πως τώρα «αποκαλύπτεται σε όλους ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα».

Και επισημαίνει ότι από την πλευρά της «δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα».

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται και άλλοι βουλευτές της κυβέρνησης να καταφύγουν σε χυδαίο πολιτικό λόγο και σε άλλες λεκτικές ακροβασίες στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία, συντηρώντας έτσι κι ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης.

Αλλωστε, επισημαίνουν, τις τελευταίες ημέρες παρόμοιες προκλητικές δηλώσεις έχουν κάνει υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που υποστήριξε ότι οι νεκροί «θολώνουν» την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, η Ρένα Δούρου, που είπε ότι η συγγνώμη είναι «λεκτική άσκηση», αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος είχε ζητήσει να μη βάλλεται ο Αλέξης Τσίπρας διότι είναι μόλις 44 ετών.

Πάντως, χθες ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε την παραπομπή της Ελένης Αυλωνίτου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά τις ύβρεις της βουλευτού, αναφέροντας πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «καθημερινά διολισθαίνουν σε απαράδεκτες και χυδαίες εκφράσεις πεζοδρομίου, δείχνουν να έχουν χάσει πλέον την ψυχραιμία τους διότι η καταστροφή τούς χάλασε τη φιέστα».