Βόλτα σε μια περιοχή που αν και πολλοί τη συγχέουν με προάστιο του Αμαρουσίου, την τελευταία δεκαετία αποκτά ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά σημεία ενδιαφέροντος

Αλσος Βαρβαρέσου

(είσοδος από οδούς Παύλου Μελά, Βαλτετσίου και Κύπρου)

Ο πευκόφυτος χώρος πρασίνου έχει έκταση 4.610 τ.μ. και αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης. Το άλσος διαθέτει οργανωμένη παιδική χαρά και προσφέρεται ως χώρος αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων κυρίως το καλοκαίρι. Εδώ τα απογεύματα θα συναντήσει κανείς κόσμο να κάνει τζόγκινγκ, οικογένειες να παίζουν και περαστικούς να απολαμβάνουν το ευχάριστο περιβάλλον του.

Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

(Πλατεία Γκαίτε, Ηλιακό Χωριό)

Με έτος ίδρυσης το 2006, η λέσχη αφήνει το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής σχεδιάζοντας όλο τον χρόνο μια σειρά δωρεάν προβολών κάθε εβδομάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές σινεφίλ παραγωγών περασμένων δεκαετιών, αλλά και πιο πρόσφατες εμπορικές επιτυχίες μαζί με γνωστά ελληνικά φιλμ. Για τις ανάγκες των προβολών επιστρατεύεται το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ενώ τώρα το καλοκαίρι η μεγάλη υπαίθρια οθόνη στήθηκε για πρώτη φορά στο Αλσος Βαρβαρέσου.

Karamuza

(Περικλέους 42)

Στα όρια Αμαρουσίου – Πεύκης, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα γνωστό στέκι στα βόρεια προάστια. Ζεστό και ιδιαίτερο, με δύο ξεχωριστούς εσωτερικούς χώρους και μια όμορφη αυλή μπροστά, υποδέχεται τους επισκέπτες για «πειραγμένα» κοκτέιλ, χαλαρό καφέ και καλό ποτό. Κάθε εβδομάδα DJs εναλλάσσονται στα decks για να παίξουν φανκ, μπλουζ, σόουλ και γκρούβι μελωδίες. Αν πεινάσετε, δοκιμάστε κάποιες από τις αλμυρές μπουκιές και τα μπέργκερ που σερβίρονται.

La Mole

(Δημοκρατίας 3)

Για τους κατοίκους της περιοχής το κατάστημα είναι γνωστό και ως «Ο Ιταλός», αφού ο ιδιοκτήτης του Μάρκο Μούρε αποφάσισε να ανοίξει μια παραδοσιακή ιταλική τζελατερία στην οποία έδωσε το όνομα ενός πύργου στο Τορίνο, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ανοιχτό από τον Ιανουάριο του 2000 προσφέρει αυθεντικό τζελάτο σε κλασικές αλλά και περίεργες γεύσεις. Αν θέλετε κάτι ιδιαίτερο, δοκιμάστε χωνάκι με μπάλες ζαμπαγιόνε, ρικότα, zuppa inglese, μπαμπά με ρούμι ή τιραμισού. Οι γλυκατζήδες θα γοητευθούν επίσης από τα χειροποίητα γλυκά made in Italia.