Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με στόχο όπως όλα δείχνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αναζητώντας τους δράστες πίσω από τις συντονισμένες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε παράπλευρους δρόμους κοντά στα σημεία των επιθέσεων. Στόχος είναι να εντοπιστούν εικόνες των δραστών, επεκτείνοντας τις έρευνες σε ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Η ύποπτη μηχανή μικρού κυβισμού με δύο επιβαίνοντες, που είχε καταγραφεί κοντά στα πρώτα περιστατικά, δεν φαίνεται πλέον να συνδέεται με τις επιθέσεις. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί την έρευνα σε νέα κατεύθυνση, με τις Αρχές να εξετάζουν διαφορετικά σενάρια.

Παράλληλα, ο αριθμός των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς αναμένονται νέα δεδομένα από οπτικοακουστικό υλικό που συνεχίζει να συλλέγεται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ρεπορτάζ του Mega αν αναφέρει ότι η αστυνομία κάνει αγώνα δρόμου για να συλλέξει στοιχεία, γεγονός το οποίο είναι αρκετά δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά παρά μόνο ενδείξεις όπως ανέφερε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

Δημογλίδου: Μάχη με το χρόνο για να γίνουν οι ενδείξεις αποδείξεις

Όπως τόνισε η, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, «χρειάζονται ισχυρές αποδείξεις για να κατηγορηθούν αυτοί οι άνθρωποι, πόσω μάλλον την ώρα που δεν μπορούν εντοπιστούν άλλα στοιχεία, όπως γενετικό υλικό ή αποτυπώματα».

Πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν πέσει πάνω από την υπόθεση, δίνουν μάχη με το χρόνο και στα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών, αναζητούν έστω και… μισό αποτύπωμα για να συλλάβουν τους δράστες της άνανδρης δολοφονίας της Βάγιας Νέστορα.

«Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί και κάτι εργαστηριακό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Δημογλίδου, και πρόσθεσε ότι οι δράστες θα διωχθούν για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Κλείνοντας είπε ότι «δεν είναι εύκολο απλώς με την εικόνα να συλλάβουμε κάποιους» επαναλαμβάνοντας ότι «περιμένουμε να έχουμε αποδείξεις» και τόνισε ότι η έρευνα έχει περιοριστεί σε έναν στενό κύκλο 10 ατόμων.

Άρση απορρήτου και νέα στοιχεία για τους υπόπτους

Το επόμενο στάδιο της έρευνας περιλαμβάνει την πιθανή άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οι Αρχές θα αναλύσουν δεδομένα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτη δραστηριότητα που μπορεί να σχετίζεται με τα περιστατικά.

Εκτιμάται ότι ένας από τους δράστες ή πιθανός στρατολογητής είναι ήδη γνωστός στις Αρχές από προηγούμενες υποθέσεις. Η έρευνα επικεντρώνεται σε ομάδα περίπου 30 ατόμων ηλικίας 25 έως 30 ετών, που ενδέχεται να έχουν εμπλοκή ή γνώση των επιθέσεων.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει ότι η αντιτρομοκρατική ζήτησε άρση απορρήτου για συγκεκριμένα πρόσωπα για την μέρα της επίθεσης αλλά και για τις προηγούμενες μέρες.

Χωρίς ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Από τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων στα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών, δεν προέκυψαν θετικά ευρήματα για γενετικό υλικό ή αποτυπώματα. Τα εργαστήρια συνεχίζουν την ανάλυση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ταυτοποίηση υπόπτων.

Την ίδια ώρα, η Αφροδίτη Νέστορα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, φέρει εγκαύματα στο 20% του σώματός της, στα άνω και κάτω άκρα, και παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς.

«Οι θρασύδειλοι θα συλληφθούν»

Με αφορμή την τριπλή δολοφονική επίθεση με στόχο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της Βάγιας Νέστορα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όπως εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη και όπως διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έτσι θα γίνει και με αυτούς τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες…Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα στα χρόνια του διχασμού…Οι δυνάμεις που το προκάλεσαν δεν έμαθαν τίποτα αλλά δεν ξέχασαν και τίποτα» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail