Η πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος – εφόσον το Ισραήλ δεν λάβει ουσιαστικά μέτρα για να τερματίσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και δεν εκπληρώσει άλλους όρους – χαιρετίστηκε σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος σχολίασε πως «μαζί (…) σταματάμε τον ατέρμονο κύκλο της βίας και δημιουργούμε ξανά προοπτική ειρήνης» στην περιοχή.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει σήμερα στη δυναμική που δημιούργησε η Γαλλία για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης», ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.
Η ανακοίνωση του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έγινε λίγες ημέρες αφότου ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε την απόφασή του να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

- Ιουλία Καλλιμάνη: Έβαλε στη θέση του θαμώνα που πήγε να της δώσει 100ευρω – «Είσαι τρελός ρε;»
- Μουντιάλ 2026: Ο IShowSpeed «τρελάθηκε» με την απίστευτη ταχύτητα του Βινίσιους στο Βραζιλία – Ιαπωνία! (vid)
- Προειδοποίηση Ιράν προς Μακρόν: «Η απονάρκωση των Στενών του Ορμούζ είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση»







