«Βόμβα» από τον Ντάνουτ Λούπου. Ο Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, της Κορίνθου και του ΟΦΗ υποστηρίζει πως ο αγώνας της εθνικής ομάδας της χώρας του με τη Σλοβακία είναι συμφωνημένος να τελειώσει ισόπαλος ώστε να συνεχίσουν και οι δύο ομάδες στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης τέσσερις ομάδες -Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία- έχουν τους ίδιους βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.

Βάσει αυτού του σεναρίου ο Λούπου θεωρεί πως οι δύο ομάδες να προχωρήσουν «χέρι, χέρι» στον επόμενο γύρο, σύμφωνα με την «as.ro».

«Θα προκριθούμε, θα έρθουμε ισόπαλοι με τη Σλοβακία. Είναι συμφωνημένο, θα είναι ντροπή να μην περάσουν και οι δύο. Γιατί να ρισκάρουν; Θα ήταν κρίμα. Σ’ αυτό το επίπεδο ξέρουν οι παίκτες τι να κάνουν. Γιατί να πάρουν ρίσκο; Γιατί να γίνει κάποιο ατύχημα;».

Η Σλοβακία μπορεί να εξασφαλίσει τη θέση της στους 16 αν νικήσει τη Ρουμανία, αλλά θα τεθεί νοκ άουτ αν ηττηθεί και το Βέλγιο αποφύγει να ήττα από την Ουκρανία.