Η Ισπανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Ιταλίας, είχε όμως ένα κάρο χαμένες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 55ο λεπτό, όταν ο Γουίλιαμς σέντραρε από αριστερά με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι να σημειώνει αυτογκόλ και να δίνει την νίκη στην Ισπανία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ισπανία ήταν ανώτερη και είχε όλες τις καλές στιγμές, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ντοναρούμα. Ο Γουίλιαμς ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα των Ιταλών και είχε και την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι.

Η Ιταλία από την άλλη δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο και μάλιστα ουκ ολίγες φορές κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, με τον τερματοφύλακά της να την κρατάει μέσα στο παιχνίδι, σε ένα πρώτο ημίχρονο βέβαια που είχε πολλές διακοπές από τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για τους παίκτες να βρουν ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο ξεκίνημά του η Ιταλία συνέχισε να υποφέρει από την πίεση των Ισπανών, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Και έτσι, στο 55′ λεπτό οι κόποι τους δικαιώθηκαν καθώς έπειτα από γύρισμα του Νίκο Γουίλιαμς μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Καλαφιόρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς.

Η αναμέτρηση δεν άλλαξε εικόνα στην συνέχεια, με την Ισπανία να εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη και την Ιταλία να μην μπορεί να απαντήσει. Ο Νίκο Γουίλιαμς που ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είχε και δοκάρι με ένα απίστευτο δεξί σουτ στο 71ο λεπτό.