Πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι, στη Σαρωνίδα Αττικής, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να ηχήσει το 112 για τρεις φορές.

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η φωτιά προκλήθηκε περί τις 14:00. Η πυρκαγιά είναι πλησίον του ξενοδοχείου «Alexander» στην παραλιακή Λεωφόρο Σουνίου.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ακόμη, στις 14:20 ήχησε το 112 που καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Σουνίου, από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος. Σε νεότερη ενημέρωση της τροχαίας, σημειώνεται ότι διενεργείται εκτροπή στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της Λεωφόρου Καραμανλή. Περί τις 14:40 με νέο μήνυμα από το 112, ζητείται από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς τη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε και μια κατασκήνωση στον οικισμό Μαύρο Λιθάρι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργούν 55 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, δεκαέξι οχήματα και τρία ελικόπτερα, όπως και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού.

Δείτε φωτογραφία:

Η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι – Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή η Αττική βρίσκεται σε επίπεδο 5 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας.