Μια barista από το Νότιο Σιάτλ στις ΗΠΑ, έχει κερδίσει την συμπαράσταση των χρηστών του διαδικτύου μετά από μια διαμάχη που είχε με πελάτη, ο οποίος της πέταξε τον καφέ που είχε αγοράσει, με την εργαζόμενη να του σπάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του με σφυρί.

Το περιστατικό,  που καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας, και έχει γίνει viral, εκτυλίχθηκε όταν η 23χρονη Emma Lee απάντησε στα όσα της έλεγε ο πελάτης με αφορμή το κόστος του καφέ αξίας 22 δολαρίων.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν ο πελάτης,  που ήταν γνωστός για τα παράπονά του για τις τιμές, βγήκε από το όχημά του, πλησίασε το παράθυρο του drive-through και πέταξε έναν παγωμένο καφέ στην Lee. Τότε η γυναίκα φαίνεται να χτυπάει με ένα σφυρί το παρμπρίζ του ΙΧ και να του ανοίγει μια τρύπα.

Η Lee εξήγησε ότι κατέφυγε στην καταστροφή του αυτοκινήτου μόνο αφού ένιωσε να απειλείται από την επιθετική συμπεριφορά του άνδρα.

Δείτε το βίντεο

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας έχει γίνει έκτοτε viral.

Η ανατριχιαστική απειλή

Η barista υποστήριξε ότι ο πελάτης γνώριζε πολύ καλά τις τιμές, οι οποίες αναγράφονται σαφώς στο κατάστημα. «Κανείς δεν σε αναγκάζει να έρθεις εδώ», φέρεται να του είπε, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ότι τον εξαπάτησαν. Προσθέτει ότι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο «επειδή ένιωσα να κινδυνεύω» καθώς, όπως υποστηρίζει ο άνδρας την απείλησε λέγοντας «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν».

Στην ανάρτησή της αναφέρεται στις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες του κλάδου της, οι οποίες πολλές φορές είναι μόνες τους στη βάρδια. «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που συναντάμε κατά τη διάρκεια των βαρδιών μας είναι ευγενικοί, αξιοσέβαστοι, συνολικά καταπληκτικοί άνθρωποι! Ωστόσο, μερικές φορές βλέπουμε εκείνους που πιστεύουν ότι είναι σκόπιμο να γίνουν βίαιοι τόσο λεκτικά όσο και σωματικά. Είναι 2024 και οι γυναίκες σε αυτόν τον κλάδο γνωρίζουν ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις συμβαίνουν σε πολύ τακτική βάση, αν όχι σε εμάς προσωπικά, σε κάποιον που γνωρίζουμε ή αγαπάμε. Σε ποιο σημείο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης έχει μια γυναίκα το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό της; Ποια είναι η κατάλληλη απάντηση; Ξέρω αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ήταν επιθετικός, αλλά είναι η πρώτη φορά που έγινε σωματικά βίαιος μαζί μου» αναφέρει.