Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας που εκτελούσαν ένταλμα μετά την αναίρεση για δεύτερη φορά του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δεν έφερε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού.

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε δεύτερο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό σπάζοντας τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για τέταρτη φορά στο εδώλιο

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δεύτερης αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να… σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία ο Κορκονέας είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού σύννομου βίου στον κατηγορούμενο.

Το γεγονός αυτό οδηγεί εκ νέου τον πρώην ειδικό φρουρό ενώπιον της δικαιοσύνης. Μετά την αναίρεση εξαφανίζεται η απόφαση του Εφετείου και αναβιώνει η πρωτόδικη απόφαση για τον καταδικασθέντα.