Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη εξιχνίαση της υπόθεσης των πυροβολισμών σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά, το απόγευμα της Παρασκευής αναζητούν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Τούρκος συλληφθείς έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι έδρασε με κίνητρο μια οικογενειακή διαφορά με τα δύο άτομα που πυροβόλησε, ωστόσο οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν παλαιότερες υποθέσεις που πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση.

Ωστόσο, στο Πασαλιμάνι έχουν γίνει παλιότερα ανάλογα περιστατικά μεταξύ Κούρδων που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και αυτό είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, οι Έλληνες αστυνομικοί περιμένουν τους φακέλους της τουρκικής αστυνομίας για τους τρεις εμπλεκόμενους στο συμβάν, προκειμένου να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν τους.

Ήρθε πριν μήνες

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι αστυνομικοί ο 23χρονος δράστης εισήλθε στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες από τα βόρεια σύνορα της χώρας, όπου και έκανε αίτηση ασύλου.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος δεν διέμενε κάπου μόνιμα και έβρισκε καταφύγιο σε πλατείες της περιοχής του Πειραιά, κοντά μάλιστα στο σημείο που έγινε το φονικό. Δεν έχει γίνει γνωστό αν είπε , πιο9ς ή ποιοι τον τάιζαν, με ποιον ή ποιους ήρθε σε ε΄παφή και ενημερωνόταν για τις κινήσεις των Κούρδων και φυσικά ποιος του έδωσε το όπ0λο του εγκλήματος.

Κενό το Airbnb που έμεναν οι δύο

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν στοιχεία στο διαμέρισμα που διέμεναν οι δύο άνδρες που δέχθηκαν τα πυρά του 23χρονου Τούρκου.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να βοηθά στις έρευνες των Αρχών.

Πώς έγινε το μακελειό μέσα στο σούπερ μάρκετ

Οι δύο Κούρδοι εισήλθαν το απόγευμα της Παρασκευής στο σούπερ μάρκετ και στάθηκαν στο μανάβικο που ήταν στην είσοδο, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν αντιληφθεί την παρουσία του 23χρονου Τούρκου.

Όμως εκείνος τους ακολούθησε από πίσω, μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Το ένα από τα θύματα τράβηξε και εκείνο όπλο αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει και σωριάστηκε νεκρός στο έδαφος, ενώ το δεύτερο άτομο που ήταν μαζί του τραυματίστηκε σοβαρά.