Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό, καθώς Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του ο 59χρονος.

Παρ’ όλα αυτά, οι τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή δίνουν στίγμα σε μια αχανή έκταση μπροστά και πίσω από το βουνό όπου φαίνεται να χάθηκε ο άνδρας, κάτι που δυσχεραίνει την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί αναμένεται να μεταβεί η σύντροφός του αλλά και φίλοι του από τις ΗΠΑ.

Ο Έρικ Κάλιμπετ και, δεξιά, η περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του

«Δεν έδειχνε ανήμπορος»

Ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδε τον 59χρονο ζωντανό, η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε ο αμερικανός τουρίστας για να προμηθευτεί νερό και ένα αναψυκτικό, περιγράφει στο MEGA τη συνάντησή τους.

«Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09:30 με 10:00. Δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος».

Για ένα δύσκολο μονοπάτι, με αρκετά κακοτράχαλα σημεία, κάνουν λόγο και διασώστες που έσπευσαν απο την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Όπως αναφέρει η διασώστρια Ελευθερία Ψυχογιού, «αποφάσισε να περάσει από την πιο δύσκολη διαδρομή».

Το χρονικό

Ο Έρικ Κάλιμπετ αγνοείται από το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν γύρω στις 7 το πρωί ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Πιθανολογείται ότι κάποια στιγμή ο 59χρονος έφυγε από το μονοπάτι είτε για να κόψει δρόμο είτε για να δει τη θέα, δεδομένου ότι οι Αρχές έχουν εξετάσει σπιθαμή προς σπιθαμή τα μονοπάτια και δεν έχουν βρει τίποτα.

Την εξαφάνισή του δήλωσε στην Αστυνομία ο φίλος του με τον οποίο είχαν πάει μαζί διακοπές στο κυκλαδίτικο νησί, ο οποίος ανησύχησε καθώς περνούσαν οι ώρες χωρίς ο 59χρονος να έχει δώσει κάποιο σημείο ζωής ούτε απαντούσε στο τηλέφωνο.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή αλλά και πεζοπόρες ομάδες να «χτενίζουν» το νησί.