«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κι ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου», είπε ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM.

«Η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του» είπε σε άλλο σημείο,  σχολιάζοντας γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε τον πήχη του 17% στις ευρωεκλογές.

Τι είπε για Τεμπονέρα και Νέα Αριστερά

Ο κ. Κασσελάκης, έστειλε μήνυμα στον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος πρότεινε τη σύμπλευση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου. «Οποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε προσθέτοντας ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία».

Παράλληλα επανέλαβε: «Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπαρχει κόσμος που λέει σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπαλος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις».

«Mea culpa»

Για την παρουσίαση των σπιτιών του είπε mea cupla. «Το έλαβα το μήνυμα και αυτό αναφέρεται ίσως και στα δικαιώματα που έχω δώσει κι εγώ παρουσιάζοντας το σπίτι μου. Mea culpa, το αναγνωρίζω, από εδώ και πέρα δεσμεύομαι ότι θα χτίσουμε μια νέα ομάδα προοδευτικής αριστείας όχι με μελλοντικούς υπουργούς των απορρυπαντικών, αλλά με ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, με ένσημα από την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Ο ελληνικός λαός θα ξέρει ακριβώς τι θα ψηφίσει» είπε χαρακτηριστικά.