«Το ταξίδι έφτασε στο τέλος». Με αυτές τις πέντε λέξεις υποδέχθηκε χθες τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου παράδοσης-παραλαβής της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο επί έντεκα χρόνια ιδιοκτήτης του συλλόγου, βρήκε τον διάδοχό του στο πρόσωπο του 54χρονου εφοπλιστή, Μάριου Ηλιόπουλου, τον οποίο παρουσίασε στον κόσμο της ομάδας στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην «Αγια-Σοφιά». Λίγες ώρες νωρίτερα, με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Μελισσανίδης είχε κάνει γνωστή την απόφασή του, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών. Οπως τόνισε, αυτή ήταν η στιγμή να αποχωρήσει, «τη στιγμή που θα είχα υλοποιήσει την προ έντεκα ετών υπόσχεσή μου για μία ΑΕΚ πανίσχυρη, που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν Μελισσανίδη».

Το ιστορικό της απόφασης

Το πρώην – πλέον – αφεντικό της ΑΕΚ, έκανε μία αναδρομή στα όσα έγιναν αυτά τα έντεκα χρόνια, με αποκορύφωμα την κατασκευή του γηπέδου και σε αυτή την ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως παραδίδει τα ηνία στον Μάριο Ηλιόπουλο.

«Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, τις φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι κι εγώ δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι ένα αυτοδημιούργητο παιδί, έχει κάνει πολλά χρήματα. Αισθάνομαι μια σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Μελισσανίδης για τον Ηλιόπουλο προσθέτοντας: «Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία και ικανά στελέχη. Ενα αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας, γιατί το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη και από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως είχε προτάσεις από fund της Αμερικής, αλλά «επειδή είχαμε πρόσφατα εμπειρία από τέτοια fund δεν το σκέφτηκα καν. Ο κύριος Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε πως θα τελειώσει τα έργα στο προπονητικό μας κέντρο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά είναι η ηλικία και η υγεία. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο σε ό,τι χρειαστεί». Ο Μελισσανίδης επισήμανε πως η απόφαση να απεμπλακεί από την ΑΕΚ ήταν κάτι που σκεφτόταν σοβαρά εδώ και ένα-ενάμιση χρόνο. Και είναι η αλήθεια αφού το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ άλλων με τον Μιχάλη Μπούση, αλλά η ιστορία δεν προχώρησε. Στο τέλος ο Μελισσανίδης παραδέχθηκε βέβαια πως παρότι έχει εμπιστοσύνη στον διάδοχό του, «ας μην κοροϊδευόμαστε η νεκροψία θα δείξει».

Ενήμερος ο Αλμέιδα

Κάτι σημαντικό που αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι η τοποθέτηση του Μελισσανίδη για τον Ματίας Αλμέιδα σε ερώτηση σχετικά με το αν ο προπονητής της ΑΕΚ είναι ενήμερος για τη νέα κατάσταση. Και τότε ξεκαθάρισε: «Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον σύλλογό μας. Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι χωρίς να του πω. Δεν σας κρύβω πως έχει συναντηθεί ήδη με τον κύριο Ηλιόπουλο». Οσο για τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ; Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για τα σχέδιά του καθώς αυτό θα συμβεί σε νέα συνέντευξη Τύπου τις επόμενες μέρες, ωστόσο έδωσε το στίγμα του στην πρώτη του τοποθέτηση.

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος

«Προσωπικά έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα και για την Ακαδημία, γιατί εκεί είναι τα ταλέντα που διψούν για διάκριση και είναι το κομμάτι που θέλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε. Κάτι που δεν είναι σύνηθες, εκτός εξαιρέσεων, στην Ελλάδα», τόνισε αρχικά, δείχνοντας πως θέλει να εξελίξει το κομμάτι των ακαδημιών στην ΑΕΚ, στο οποίο η αλήθεια είναι πως υπολείπεται έναντι των ανταγωνιστών της. Από εκεί και πέρα, ο Ηλιόπουλος παρουσίασε ουσιαστικά το προφίλ του στον κόσμο, όσα έχει πετύχει στη ζωή του ως τώρα και υποσχέθηκε πως «θα δώσω την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή και το είναι μου για να κατακτώ τίτλους, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα, την οποία πρέπει να την κρατάμε φυλαχτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων».

Οσο για το ποιος είναι ο Ηλιόπουλος; Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Seajets  με τον μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στον κόσμο. Η Seajets εξυπηρετεί συνολικά 50 λιμάνια, διαθέτοντας περισσότερες από 400 συνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Βόλο για τις Κυκλάδες και το Αιγαίο. Επίσης είναι λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και της ταχύτητας ενώ «είμαι 14 φορές πρωταθλητής κι έχοντας το ρεκόρ σχεδόν σε όλα τα βουνά της χώρας», όπως σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ), ενώ έχει το παρατσούκλι… Super Mario. Με την ΑΕΚ δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση μέχρι τώρα, πέρα από το ότι διατηρούσε μία σουίτα στην «Αγια-Σοφιά».