Λίγα χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα και το παλάτι διέγραψε αθόρυβα την αυστηρά διατυπωμένη δήλωση του πρίγκιπα Χάρι με στόχο την προστασία της τότε συντρόφου του Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σοκ αφού η σθεναρή υπεράσπισή του για τη μελλοντική σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ διαγράφηκε αθόρυβα από τη βασιλική οικογένεια.

Ο δούκας του Σάσεξ είχε εκδώσει τη δήλωση εναντίον του Τύπου τον Νοέμβριο του 2016, καθώς εξοργίστηκε με τα μέσα ενημέρωσης για τους «φυλετικούς τόνους» στα δημοσιεύματα σχετικά με τον τότε σύντροφό του Μέγκαν Μαρκλ.

Σε μια κίνηση έκπληξη, το παλάτι αφαίρεσε αθόρυβα την ανακοίνωσή του από το royal.co.uk μετά από επτά χρόνια. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον συγγραφέα Tom Quinn, προκάλεσε σοκαριστική αναστάτωση στον πρίγκιπα Χάρι.

«Η δήλωση ήταν μια σφοδρή επίθεση στον Τύπο και ο βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει ότι πρέπει να κρατήσει τον Τύπο στο πλευρό του και να συνεργάζεται μαζί τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Για τον πρίγκιπα Χάρι, η αφαίρεση της δήλωσης θα είναι ένα πραγματικό σοκ. Θα το εκλάβει ως ότι η βασιλική οικογένεια τον αποκλείει, διαγράφοντας ένα σημαντικό μέρος της σταυροφορίας του κατά των ΜΜΕ που ο Χάρι διεξήγαγε για τόσο καιρό» υπογραμμίζει.

Ο Tom Quinn επισημαίνει πως ο πρίγκιπας Χάρι θα ήθελε η δήλωση να παραμείνει στον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας ως μόνιμη υπενθύμιση ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είναι θύματα και όχι επιτιθέμενοι.

Η ανακοίνωση για τη Μέγκαν Μαρκλ

Η ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον πρώην γραμματέα επικοινωνίας του παλατιού Jason Knauf, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.

«Η κοπέλα του, Μέγκαν Μαρκλ, έχει υποστεί ένα κύμα κακοποίησης και παρενόχλησης. Μερικά από αυτά ήταν πολύ δημόσια -η δυσφήμιση στο πρωτοσέλιδο μιας εθνικής εφημερίδας, οι φυλετικοί τόνοι των σχολίων και ο καθαρός σεξισμός και ρατσισμός από τα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των σχολίων στα άρθρα στο διαδίκτυο-.

«Μερικά από αυτά έχουν κρυφτεί από το κοινό. Οι νυχτερινές νομικές μάχες για να κρατήσει τις συκοφαντικές ιστορίες μακριά από τις εφημερίδες. Η μητέρα της έπρεπε να παλέψει με τους φωτογράφους για να φτάσει στην εξώπορτά της. Οι προσπάθειες ρεπόρτερ και φωτογράφων να αποκτήσουν παράνομη είσοδο στο σπίτι της και οι κλήσεις στην αστυνομία που ακολούθησαν τις σημαντικές δωροδοκίες που προσέφεραν οι εφημερίδες στον πρώην σύντροφό της. Ο βομβαρδισμός σχεδόν κάθε φίλου, συναδέλφου και αγαπημένου προσώπου στη ζωή της».