Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου στην περιοχή Μενίδι Αμφιλοχίας, στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Η φωτιά προκλήθηκε περί τις 13:50 -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για αυτές.
Ο αέρας είναι σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς δεν επικρατούν άνεμοι που θα δυσχέραιναν το έργο τους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα.
Παράλληλα κινητοποιήθηκαν 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Έμοιαζε σαν κοινή θνητή, βρήκε λύση η ομάδα των «μπλε» με ένα πέναλτι και τώρα… Μαρόκο
- Πύρινος εφιάλτης στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί και ομολόγησε
- Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τραμπ να επιδείξει την «αμερικανική αποφασιστικότητα» για να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία







