Διαδικαστική αποδείχθηκε – όπως αναμενόταν άλλωστε – η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου της Ρώμης.

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στο μήκος χρειάστηκε να κάνει μόνο μία προσπάθεια, «έγραψε» 8,14 μ. και εξασφάλισε άνετα θέση στον αυριανό (8/6) τελικό, αφού έπιασε το όριο των 8 μέτρων που είχαν θέσει οι διοργανωτές.

Παράλληλα, ο Ελβετός χάλκινος στο Παγκόσμιο του 2022, Σιμόν Εχάμερ, έκανε μεγάλο άλμα στα 8,41μ και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από την άλλη, ο 19χρονος Ιταλός Ματία Φουρλάνι που είναι επίσης ένα από τα φαβορί για μετάλλιο έκανε το καθήκον του και με 8,17μ πέρασε επίσης στον τελικό.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 21:06.

«Ήταν εύκολος αγώνας, δεν είχα κανένα πρόβλημα»

Ο Έλληνας άλτης στις δηλώσεις του έκανε ξεκάθαρο το πόσο εύκολο ήταν γι’ αυτόν να πάρει το εισιτήριο του τελικού, τονίζοντας πως τόσο αυτός όσο και οι ανταγωνιστές του θα κάνουν καλά άλματα.

«Το είχα πει από πριν πως η… μάχη θα είναι με τον Εχάμερ. Ήταν εύκολος αγώνας, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τελευταία νιώθω πολύ γρήγορος, αλλά ξέρω τι ταχύτητες χρειάζονται για να κάνω 8,00μ., δεν χρειάζεται να τα δώσω όλα. Έτσι όπως ξεκίνησα και έφυγα γρήγορα είπα «όπα, πάω πολύ γρήγορα». Και τι έκανα; Στα τελευταία μέτρα χαμήλωσα ταχύτητα και μόλις είδα πως βγήκα καλά, κατέβασα τα πόδια στην προσγείωση επιδεικτικά. Ήταν πολύ εύκολο για μένα».

Για το διάλογο του με τον Εχάμερ: «Λέγαμε για το άλμα που έκανε. Για το γεγονός ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι από τα φαβορί».

Για την υπερυψωμένη εξέδρα: «Είναι πολύ καλή και θα γίνουν καλές επιδόσεις. Προσωπικά δεν μου αρέσει. Δηλαδή και καλό άλμα να κάνω δεν θα το χαρώ τόσο, δεν το θεωρώ μήκος».

Για τη… μάχη με τα φαβορί του τελικού: «Και οι τρεις μπορούμε να πηδήξουμε μακριά».