Ραντεβού με την Ιστορία έχει ο Ολυμπιακός, που θα αναμετρηθεί με τη Φιορεντίνα με στόχο να δώσει σάρκα και οστά στο πιο μεγάλο όνειρο των φιλάθλων του. Η ομάδα του Πειραιά θα παλέψει για να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που κερδίζει για τη χώρα μας έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ έχουν τεθεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μετέτρεψαν την πορεία τους προς το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μια τεράστια ερυθρόλευκη γιορτή. Συνθήματα, καπνογόνα και χαμόγελα έδωσαν τον παλμό που θα κατακλύσει το OPAP Arena στην διάρκεια την πιο σπουδαία βραδιάς του συλλόγου.

Οι συγκεντρώσεις που έγιναν για να ξεκινήσουν οι πορείες προς το γήπεδο της ΑΕΚ, ήταν πολυπληθέστατες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν αναρτήσει πανό από πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Με επίκεντρο τον Πειραιά, γιγαντοοθόνες έχουν στηθεί σε κεντρικές πλατείες ανά την επικράτεια και μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν από το MEGA την ιστορική αναμέτρηση.

Όσοι έχουν ήδη μπει στο γήπεδο, ζουν μ’ ενθουσιασμό την κάθε στιγμή εν όψει του μεγάλου τελικού του Conference league και τραγουδούν για την ομάδα τους από την ώρα που μπήκαν στις εξέδρες του OPAP Arena. Νωρίτερα, οι φίλοι του Ολυμπιακού έγιναν ένα μεγάλο ερυθρόλευκο ποτάμι για τη μεγάλη πορεία τους προς του όνειρο…

Στο πλευρό του παλαίμαχοι κι ενεργεία παίκτες που τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα

Από το πλάι του Ολυμπιακού δεν λείπουν παλαίμαχοι κι ενεργεία παίκτες που τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Πρόκειται για έναν θρίαμβο που εκατομμύρια φίλοι της ομάδας εύχονται να ολοκληρωθεί με το επιστέγασμα της κατάκτησης του τροπαίου.

Ο μεγάλος αρχηγός δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή του Θρύλου – Ο Τζόλε φτάνει στο OPAP Arena

Μαζί τους κι ένας άλλος αρχηγός του Ολυμπιακού, του μπασκετικού, ο μεγάλος Γιώργος Πρίντεζης

Δύο ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού, μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου, το μήνυμα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, στους οπαδούς των δύο φιναλίστ.

H UEFA καλωσόρισε τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, αναφέροντας πως όλοι πρέπει να δείξουν σεβασμό στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αλλά και στους διαιτητές του μεγάλου τελικού.

Την ίδια ώρα, στα μάτριξ του γηπέδου έπαιζαν εικόνες από τις εξέδρες, με οπαδούς του Ολυμπιακού και του ιταλικού συλλόγου.

Παράλληλα, οι παίκτες του Ολυμπιακού συγκίνησαν αποθέτοντας άνθη στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη μνήμη του φιλάθλου της ΑΕΚ.

«Αστακός» η Αθήνα

Όπως έχει γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., λόγω μετακίνησης αθλητικών αποστολών πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Λεωφόρους Ποσειδώνος, Συγγρού, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Κύμης, στην Αττική Οδό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έτσι ώστε η προσέλευση των φιλάθλων να γίνει ομαλά και να μην υπάρξουν επεισόδια.

Λίγο νωρίτερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγαν άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι, κοντά στην OPAP Arena.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 48χρονο ο οποίος έφερε πάνω του κονκάρδα κατά της ομάδας του Ολυμπιακού.