Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το δικαστήριο, μετά από ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, μετέτρεψε την κατηγορία που αρχικά του είχε αποδοθεί και αφορούσε τη διέγερση σε τρομοκρατική πράξη  μετά από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος  αναφέροντας ότι «με τις ενέργειες του διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Στην ανάρτηση του ο κατηγορούμενος ανέφερε:

«Η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ έχει δύο επιλογές. Η μία να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ. Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν. Στη δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής:

1ον άγριες συμπλοκές έξω από το ΒΟΞ με εμάς και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να πεθάνουμε απ’ έξω.

2ον Θα #^**^%< όλα τα εργοτάξια της γραμμής 4.

3ον Όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον Όλες οι τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.

Ή θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η Κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που γράφω τώρα είναι το σχέδιο «πόλεμος για ένα οχυρό» το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024».