Η πόλη Αγκντ στις ακτές της Μεσογείου μπορεί να είναι γνωστή για τις όμορφες αμμώδεις παραλίες της και τον ήλιο όλο το χρόνο, αλλά έχει επίσης μια φήμη για τα άγρια πάρτι σεξ. Η πόλη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα swinger της Ευρώπης. Δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια κατευθύνονται στην πόλη της Γαλλίας από όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο για να ανταλλάξουν συντρόφους.

Αλλά αυτή τη στιγμή, η πόλη ταλανίζεται από ένα εντελώς νέο σκάνδαλο που κάνει την υπόλοιπη Γαλλία να κουνάει το κεφάλι της με απορία ενώ παράλληλα το διασκεδάζει. Το σκάνδαλο αφορά σε μια τοπική μάντισσα και τον δήμαρχο της πόλης, τον Ζιλ ντ’ Ετόρε, πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC.

Και οι δύο βρίσκονται τώρα στη φυλακή, ενώ διεξάγεται δικαστική έρευνα. Η μάντισσα, Σοφία Μαρτίνεζ, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπεξαίρεση του δημάρχου, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για διαφθορά επειδή ξόδεψε αφειδώς ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων για να της κάνει τα χατίρια.

Χειραγώγηση…

Η Μαρτίνεζ είχε τη φήμη ότι μπορούσε να μιλάει με τους νεκρούς. Όταν ο δήμαρχος της ζήτησε να τον φέρει σε επαφή με τον αποθανόντα πατέρα του, εκείνη τα… κατάφερε. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, η φωνή της άλλαζε ξαφνικά και έπαιρνε τον τόνο του πατέρα του δημάρχου.

Η Μαρτίνεζ μιλούσε με αγγέλους (!!!)

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών φέρεται να χειραγωγούσε τον δήμαρχο προσωπικά και τηλεφωνικά με αξιοσημείωτες ικανότητες εγγαστρίμυθου.

Έλαβε χιλιάδες μυστηριώδεις κλήσεις από… «φωνές» νεκρών, συμπεριλαμβανομένων αγγέλων, μερικές από τις οποίες παρότρυναν τον δήμαρχο να βοηθήσει τη χαρτορίχτρα. Και εδώ είναι που έρχεται η διαφθορά.

Ο δήμαρχος φέρεται να έχει πληρώσει για πολυτελείς διακοπές για την Μαρτίνεζ και την οικογένειά της, μεταξύ άλλων στην Πολυνησία και την Ταϊλάνδη, και όλα αυτά με δημόσια κονδύλια.

Φέρεται επίσης ότι οι «φωνές» τον έπεισαν να προσλάβει αρκετά μέλη της οικογένειάς της για να εργαστούν στο δημοτικό συμβούλιο και επίσης να ανακαινίσει το σπίτι της. Τοπικές επιχειρήσεις με διασυνδέσεις με τον δήμαρχο έκαναν τις εργασίες δωρεάν από φόβο μήπως χάσουν μελλοντικές συμβάσεις μαζί του.

Τι λένε ο δήμαρχος και η γυναίκα

Ο δικηγόρος του δημάρχου περιέγραψε την ιστορία ως τρελή.

«Είναι μια τρελή ιστορία», λέει στο ΒΒC. «Είναι απίστευτη γιατί έχεις έναν άνθρωπο στην πολιτική, δήμαρχο και πρώην βουλευτή που είναι πολύ έξυπνος. Και ανακαλύπτεις ότι ένας τέτοιος άνδρας μπορεί να χειραγωγηθεί από μια γυναίκα».

Ο Δήμαρχος και η μάντισσα Πηγή φωτό: lesinguliersete.fr

«Πρόκειται για μια γυναίκα που μπήκε στη ζωή του και του είπε ότι μπορώ να μιλήσω με τον αποθανόντα πατέρα σου. Βρήκε μια διανοητική αδυναμία του και την εκμεταλλεύτηκε για προσωπικό όφελος. Χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός μέχρι να αποδεχτεί ότι είχε εξαπατηθεί», προσθέτει.

Ωστόσο ο δικηγόρος της Μαρτίνεζ, έχει διαφορετική άποψη.

«Έχει παραδεχτεί ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του δημάρχου, αλλά δεν πρόκειται για χειραγώγηση, διότι αυτό που έκανε το έχουν παραδεχτεί και άλλοι πελάτες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και αρχιτεκτόνων, είπαν ότι είχε μυστικιστικές δυνάμεις», ανέφερε.

«Αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη ζωή τους που κανείς άλλος δεν γνώριζε», πρόσθεσε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Τι λέει ο κόσμος

Οι δικηγόροι το αρνούνται, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι όλα καταλήγουν στο σεξ σε μια πόλη που έχει πολύ από αυτό (σεξ) ήδη.

Σε ένα ηλιόλουστο καφέ κοντά στο δημαρχείο, ένας πελάτης, ο Jean-Max, είπε: «Μου αρέσει ο δήμαρχος, ήταν καλός μαζί μου, τον ξεγέλασαν. Ίσως ήταν ερωτευμένος μαζί της».

Ένας άλλος ντόπιος πρόσθεσε, γελώντας: «Για μένα, το σεξ βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου. Όπου εμπλέκονται χρήματα, τότε σημαίνει ότι και το σεξ είναι μέρος του, Πηγαίνουν κάπως μαζί».

Και στο βάθος η ακροδεξιά

Η Φαμπιέν Βαρεζάνο.  Πηγή φωτο: BBC

Η ακροδεξιά έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη σε αυτό το τμήμα της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια. Μία από τις πιο ηχηρές επικρίτριες του δημάρχου είναι η Φαμπιέν Βαρεζάνο, μια ταχέως ανερχόμενη τοπική πολιτικός του κόμματος Rassemblement National της Μαρί Λε Πέν. Έχει καλέσει τον δήμαρχο να παραιτηθεί.

Η Φαμπιέν Βαρεζάνο ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου. «Μπορεί να είναι γενναιόδωρος, ερωτευμένος με πολλές διαφορετικές γυναίκες, αυτή είναι η προσωπική του ζωή. Αλλά το να χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων, αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία» λέει.

«Έχει γελοιοποιήσει την πόλη μας» συμπλήρωσε.

Ένας δικαστής κρατά υπό κράτηση τόσο τον δήμαρχο όσο και την μάντισσα για να αποτρέψει πιθανή αλλοίωση μαρτύρων. Η Μαρτίνεζ έχει μεταφερθεί στην απομόνωση μετά την επίθεση που δέχθηκε στην πτέρυγα της φυλακής μόνο για γυναίκες, με τις κρατούμενες να την κατηγορούν για μαγεία.