Υπάρχει ένα μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας που φιλοξενεί αμμώδεις παραλίες και γραφικά χωριά και δεν είναι πολύ γνωστό στους  παραθεριστές του εξωτεριρκού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Travel Local, η Κόστα Ρίκα, η Ελλάδα και το Βιετνάμ θα είναι οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί το 2024.

Η ταξιδιωτική εταιρεία ανέλυσε δεδομένα κρατήσεων για να αποκαλύψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς καθώς και τον καλύτερο μήνα για να τους επισκεφθείτε.

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για επίσκεψη, με τον Οκτώβριο να αναφέρεται ως η καλύτερη εποχή για διακοπές στη χώρα.

Στο Πήλιο

Ενώ οι περισσότεροι παραθεριστές στην Ελλάδα κατευθύνονται σε μέρη όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, υπάρχουν πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί για να επισκεφθείτε, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου του Πηλίου, όπου οι ντόπιοι είναι γνωστό ότι κάνουν διακοπές.

Η χερσόνησος του Πηλίου, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ξεπροβάλλει στο Αιγαίο Πέλαγος και φιλοξενεί πάνω από 70 γοητευτικά χωριά και πολλές αμμώδεις παραλίες.

Ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά είναι η Μακρινίτσα, η Πορταριά, οι Μηλιές και η Τσαγκαράδα, τα οποία αποτελούνται από παραδοσιακά ελληνικά σπίτια με πέτρινες στέγες.

Τα χωριά της χερσονήσου του Πηλίου είναι γεμάτα μύθους και θρύλους, που ισχυρίζονται ότι κάποτε φιλοξενούσαν μυθικά πλάσματα όπως οι Κένταυροι.

Καταπληκτικές παραλίες

Και αν η γοητεία ενός καλού μύθου δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια επίσκεψη, τότε σίγουρα θα το κάνει η ακτογραμμή της περιοχής.

Υπάρχουν πολλές εξωτικές παραλίες στη χερσόνησο του Πηλίου, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Μυλοπόταμος, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου.

Η παραλία Μυλοπόταμος είναι μια παραλία με λευκό βότσαλο που φιλοξενεί κρυστάλλινα νερά.

Υπάρχουν πολλές άλλες γραφικές παραλίες στη χερσόνησο του Πηλίου, όπως η παραλία Φακίστρα και η παραλία Χορευτό.