Μια μητέρα κρίθηκε ένοχη για τον εξαναγκασμό σε γάμο της 20χρονης κόρης της με έναν ηλικιωμένο άνδρα προτού αυτός την δολοφονήσει.

Η Sakina Muhammad Jan, από την πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης της αρνήθηκε κάθε κατηγορία εις βάρος της.

Ο γαμπρός της και δράστης της δολοφονίας του παιδιού της, Mohammad Ali Halimi σκότωσε την 20χρονη στο σπίτι τους στο Περθ τον Ιανουάριο του 2020 και σήμερα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας, το θύμα θεωρούνταν πως είχε «χάσει την αξία της» επειδή ήταν ήδη διαζευγμένη, όταν η μητέρα της προσπαθούσε να της βρει νέο σύζυγο. Επιπλέον, αναφέρθηκε πως η 20χρονη είχε πει στη μητέρα της ότι δεν θέλει να παντρευτεί και πως εκείνη έλαβε ως αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των 10.000 δολαρίων.

Ο Halimi βρέθηκε στο σπίτι των δύο γυναικών την 1η Ιουνίου 2019 για να συναντήσει τη νεαρή κοπέλα για πρώτη φορά.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από αυτή τη συνάντηση, η 20χρονη παντρεύτηκε μαζί του σε μια ισλαμική τελετή και στη συνέχεια παντρεύτηκαν επίσημα τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Guardian, είχε αναφέρει σε πολλούς ότι δεν επιθυμούσε αυτόν τον γάμο, μεταξύ αυτών και στην Αστυνομία.

Σημειώνεται πως οι ένορκοι δεν είχαν ενημερωθεί για τη δολοφονία της 20χρονης κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία κράτησε για δύο εβδομάδες.