Ποινική έρευνα για τον θάνατο του πρωταγωνιστή της σειράς «Friends» Μάθιου Πέρι τον περασμένο χρόνο ξεκίνησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην επιτυχημένη κωμική σειρά, πέθανε στις 28 Οκτωβρίου στην κατοικία του στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 54 ετών. Ως αιτία θανάτου του ηθοποιού αναφέρθηκαν οι «οξείες παρενέργειες κεταμίνης».

Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου του 2023 σε ηλικία 54 ετών

Επτά μήνες μετά τον θάνατο του ηθοποιού, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί πώς βρέθηκε στην κατοχή του τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.

Ο Μάθιου Πέρι έδινε για χρόνια μάχη με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και είχε μιλήσει δημόσια για τον εθισμό του και την απόφαση να απεξαρτηθεί. Ο διάσημος ηθοποιός τους τελευταίους 19 μήνες δήλωνε νηφάλιος και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργεί ερωτηματικά η εύρεση τόσο μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό του.

«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος του, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα ήταν τόσο από την καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και από την αναπνευστική καταστολή» έδειξε η νεκροψία του.

Η ποινική έρευνα για τον θάνατό του

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες και η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ανέφεραν στο THR ότι ξεκίνησαν από κοινού ποινική έρευνα για τον θάνατό του και το πως ο ηθοποιός είχε τόσο υψηλά επίπεδα ναρκωτικών στον οργανισμό και στην κατοχή του.

Στη νεκροψία του Μάθιου Πέρι καταγράφονται επίσης ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή, ως παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του, ο οποίος κρίθηκε ως ατύχημα εκείνη την εποχή.

Ο Μάθιου Πέρι λάμβανε ιατρικά επιτηρούμενες θεραπείες κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος και η έκθεση σημειώνει ότι η τελευταία συνταγογραφούμενη θεραπεία κεταμίνης έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.