Στο δυναμικό της Prime Entertainment εντάσσεται το θέατρο Αλμα. Το γνωστό θέατρο ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να επιμελείται το ρεπερτόριό του. Μαζί με μία αξιόλογη ομάδα συντελεστών το ξανασυστήνει, ως ένα δυναμικό χώρο όπου ανθίζει η καινοτομία και η φρεσκάδα.

Στο νέο ξεκίνημα θεάτρου λοιπόν, τη θεατρική περίοδο 2024-25, η αυλαία θα ανοίξει τον Οκτώβριο με κεντρική παράσταση, τη θεατρική μεταφορά της ταινίας «Festen» των Τόμας Βίντερμπεργκ και Μπο Χάνσεν, σε διασκευή-σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το «Festen», η πρώτη και πιο εμβληματική ταινία του κινήματος «Δόγμα 95» που δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη της Τόμας Βίντεμπεργκ και τον επίσης Δανό σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, είναι η απόπειρα δημιουργίας μιας κινηματογραφικής αφήγησης απαλλαγμένης από οτιδήποτε περιττό. Είναι η ιστορία μιας οικογενειακής γιορτής, παρουσία όλης της οικογένειας καθώς και πλήθους φίλων. Είναι τα 60α γενέθλια του πατέρα. Όλοι τον αγαπούν και τον σέβονται. Ή μήπως όχι;

Κατά την διάρκεια της γιορτής ο μεγαλύτερος γιος, ο Κρίστιαν, αποκαλύπτει το μυστικό που κρύβει από την παιδική του ηλικία και που πιθανότατα υπήρξε και ο λόγος αυτοκτονίας της δίδυμης αδελφής του. Μία συνταρακτική ιστορία σε μια καινούρια διασκευή, που  θα προσπαθήσει να σπάσει τα όρια μεταξύ θεατή και ηθοποιού, δημιουργώντας μία πραγματική “γιορτή” στην οποία όλοι θα λάβουμε μέρος.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιώργος Ζιόβας, Λυδία Φωτοπούλου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστάσης Λαουλάκος, Ιωάννα Κολιοπούλου, Ιωάννα Τζίκα, Γιάννης Καπελέρης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μαριάννα Πουρέγκα.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τον Οκτώβριο θα παρουσιάζεται το «Blue Train», το καινούργιο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν. Το «Blue Train» είναι ένα σύγχρονο έργο πέντε προσώπων, το οποίο με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του.

Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Μπένος, Αναστασία Στυλιανίδη, Γιάννης Τσουμαράκης. Στο ρόλο της Σοφίας, η Λουκία Πιστιόλα.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν θα κάνει πρεμιέρα «Ο εκλεκτός», ένας νέος θεατρικός μονόλογος σε σύνθεση κειμένων και δραματουργική επεξεργασία της Στεφανίας Γουλιώτη και του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Στο σημείωμά τους οι δημιουργοί γράφουν μεταξύ άλλων: «Πώς θα επιλέξουμε τον Έναν; “Κοίτα. Μια αυθεντία μιλάει”. Πώς θα τον ξεχωρίσουμε απ’ τον άλλον; “Δες χαμογελάει”. Σε ποιον θα δώσουμε τον χώρο; “Έχει ικανότητα, πειθώ”. Ποιος θα μας απαλλάξει από αυτήν; “Όλα θα τα αναλάβει”. Ποιος θα μας αθωώσει; “Έχει βλέμμα καθαρό”. Ποιος θα μας κερδίσει; Πώς θα βγούμε κερδισμένοι; “Αφέσου και θα δεις”. Ποιος θα μας πάει εκεί που θέλουμε να πάμε; “Είναι μες το σπίτι τώρα. Άνοιξε πια η πόρτα”. Ποιος θα μας προστατεύσει απ’ τον εχθρό; Από τον εαυτό μας; “Όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει φόβος πια. Ύπνος ανάλαφρος απόψε”».

Ερμηνεύει η Στεφανία Γουλιώτη. Μουσικός επί σκηνής: Πάνος Γκίνης

Παράλληλα με την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αλμα, θα λειτουργήσει και η Μικρή Σκηνή.  Πρόκειται για ένα χώρο που θα επιτρέψει στο κοινό να έρθει σε επαφή με νέες ομάδες δημιουργών, σκηνοθετών και ηθοποιών με άξονα την πρωτότυπη ελληνική γραφή. Μέσα από ένα κάλεσμα που θα απευθυνθεί σε νέους δημιουργούς θα δημιουργηθεί ένα παράλληλο ρεπερτόριο στο θέατρο, με εκκίνηση το δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι.