Αναβολή για τις 16 Οκτωβρίου 2024 έλαβε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η συζήτηση επί των αιτήσεων ακύρωσης της κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση αναβλήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία της διαβούλευσης, η οποία θα είναι σε ισχύ έως τις 19 Ιουλίου 2024.

Η αντίδραση του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών

«Εδώ έρχεται και δημιουργείται το νομικό ανακόλουθο: ενώ ο νόμος προβλέπει η διαβούλευση να γίνεται πριν την έκδοση απόφασης, εδώ γίνεται το αντίθετο. Το δημόσιο επιβεβαιώνει την παρατυπία του και προσπαθεί να τη θεραπεύσει με μία λάθος διαδικασία», αναφέρει σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, η κίνηση του δημοσίου να θέσει σε διαβούλευση το έργο, θα αναγκάσει τους αρμόδιους φορείς να τοποθετηθούν επίσημα για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

«Θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι φορείς, οι δήμοι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι διάφοροι φορείς των εμπορικών συλλόγων, τα σωματεία της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, πολίτες, οι 52 φορείς που αντιδρούν, να καταθέσουν επίσημα τις απόψεις του. Αφενός με αυτόν τον τρόπο θα αποτυπωθεί επίσημα η αντίδραση των πολιτών στο κακοσχεδιασμένο έργο και αφετέρου θα αποκρυσταλλωθεί δημόσια η άποψη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι λένε τις μισές ημέρες της εβδομάδας “ναι στην κατασκευή του έργου”, τις άλλες μισές λένε “ίσως και υπό προϋποθέσεις” και την Κυριακή… έχει μπάλα», πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των 52 φορέων που αντιδρούν στην κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κοινωνικές και νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.