Μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι σκότωσε σήμερα δύο ανθρώπους σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, επικαλούμενη την τοπική αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι στην πόλη Γκουισί στην επαρχία Τσιανγκσί, σύμφωνα με το CCTV, το οποίο δεν προσδιόρισε την ηλικία των θυμάτων.

Το κανάλι ανέφερε συγκεκριμένα ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παρά την επέμβαση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Ακόμα έξι φέρουν «μικρές γρατσουνιές».

Στιγμιότυπο λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι

Συνελήφθη μία 45χρονη – Σε σοκ οι γονείς

Η ύποπτη, μια 45χρονη με το επώνυμο Παν, συνελήφθη από την αστυνομία και εις βάρος της διατάχθηκε έρευνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί στοχοποιήθηκε το δημοτικό σχολείο. Μιλώντας στο BBC, ένας πατέρας δήλωσε ότι είναι όλοι φοβισμένοι. «Δεν είναι μόνο τα παιδιά, ακόμη και εμείς οι ενήλικες είμαστε πολύ φοβισμένοι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι χειρίστηκαν καλά το τραγικό περιστατικό, καθώς αμέσως δημοσίευσαν φωτογραφίες των παιδιών στην ομάδα γονέων διαβεβαιώνοντας ότι είναι ασφαλή και ότι οι πόρτες είχαν κλειδωθεί.

Ένας άλλος γονέας είπε ότι δεν είχε ενημέρωση από το σχολείο: «Το παιδί μου είναι στην πέμπτη τάξη και πολύ μικρό και έφτασε με ασφάλεια στο σπίτι του, αλλά το σχολείο δεν μας ενημέρωσε για τίποτα και κράτησε τα πάντα κρυφά».

Οι πολύνεκρες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Κίνα, μια χώρα που απαγορεύει στους πολίτες της να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αλλά ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Στις αρχές Μαΐου, επίθεση με μαχαίρι άφησε πίσω της δύο νεκρούς και 21 τραυματίες σε νοσοκομείο στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά).

Τον Αύγουστο του 2023 στην ίδια επαρχία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε από άνδρα με ιστορικό ψυχικών διαταραχών.