Ο δυνατός κρότος, από την έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα στην Αγία Βαρβάρα, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά και αναστάτωση σε μία ολόκληρη γειτονιά. Οι κάτοικοι ξύπνησαν τρομαγμένοι όταν άκουσαν το εκκωφαντικό «μπαμ» στις 5.30 το πρωί της Κυριακής (19/05).

«Κοιμόμασταν και 5:30 η ώρα ακούσαμε το ‘μπαμ’ και ξυπνήσαμε. Τραντάχτηκε όλο το σπίτι. Φοβηθήκαμε ότι κάποιος χτύπησε», περιέγραψε κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας.

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA, φαίνεται ένας άνδρας με μαύρο κράνος και σακίδιο στην πλάτη, να τρέχει προς μία μοτοσικλέτα, όπου τον περιμένει συνεργός του με αναμμένη τη μηχανή. Οι δυο τους απομακρύνονται από το σημείο, δευτερόλεπτα προτού εκραγεί η χειροβομβίδα.

Αυτός είναι ο δράστης που έριξε τη χειροβομβίδα σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Πύργου της Αγίας Βαρβάρας

«Ακούσαμε μια έκρηξη, βγήκαμε έξω, εγώ δεν το κατάλαβα. Το είδαν οι αστυνομικοί που σπάσανε το φανάρι δυο τρύπες».

Οι ζημιές από την ισχυρή έκρηξη

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές σε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε σπίτια της γειτονιάς.

Τα θραύσματα τρύπησαν τα τζάμια από τα αυτοκίνητα και τις τζαμαρίες των σπιτιών μπροστά από τα οποία βρισκόταν ο κάδος, όπου ο δράστης τοποθέτησε την χειροβομβίδα.

Μέσα σε αυτόν τον κάδο είχε τοποθετήσει την χειροβομβίδα ο δράστης

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι περισυνέλεξαν υπολείμματα χειροβομβίδας αμυντικού τύπου, την περόνη, αλλά και δύο κάλυκες, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν την υπόθεση και τα κίνητρα του δράστη, τα οποία προς το παρόν παραμένουν άγνωστα.