Για τους περισσότερους ανθρώπους, το σπίτι τους είναι το κύριο περιουσιακό τους στοιχείο. Και όσο περισσότερο αυξάνεται η αξία του σε σχέση με το χρέος του, τόσο περισσότερο κέρδος θα υπάρχει εάν αποφασίσουν να το πουλήσουν. Αν περιλαμβάνει κήπο τότε αυτόματα ενισχύεται η αγοραστική αξία.

Το μυστικό βρίσκεται σε ορισμένα φυτά και δέντρα που αποκάλυψαν ειδικοί, το οποία είναι περιζήτητα στους κύκλους των αγοραστών σπιτιών. Μάλιστα μπορεί να προσθέσουν 10.000 λίρες (11.628) στην αξία του σπιτιού, ενώ και οι άλλες βελτιώσεις στον κήπο ενισχύουν την αξία του.

Δέντρα κίτρους και λοιπά εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα για να κάνουν εντύπωση. Η Κίτρος είναι γένος καρποφόρων δέντρων, στο οποίο ανήκουν η λεμονιά, η μανταρινιά, η κιτριά, η πορτοκαλιά, η νεραντζιά, όπως και άλλα είδη εσπεριδοειδών. Η λέξη «Κίτρος» όπως και η λέξη «κίτρο», που αφορά συγκεκριμένο είδος εσπεριδοειδούς, προέρχεται από τα λατινικά και πιο συγκεκριμένα από τη γλώσσα των Ετρούσκων.

«Τίποτα δεν είναι τόσο ικανοποιητικό όσο η καλλιέργεια και η συγκομιδή των δικών σας εσπεριδοειδών. Είτε πρόκειται για ένα καλάθι με φρέσκα λεμόνια είτε για τα κλασικά πορτοκάλια της Φλόριντα», ανέφερε η εμπειρογνώμονας Jen McDonald στο Garden Girls. «Τα καθιερωμένα εσπεριδοειδή είναι σαν χρυσός», λέει η ίδια.

Αλλά αν θέλετε να προσελκύσετε αγοραστές με τα εσπεριδοειδή, θα πρέπει να ξέρετε πού και πώς να τα φυτέψετε. Τα εσπεριδοειδή είναι από τα καλύτερα δέντρα για καλλιέργεια σε γλάστρες, καθώς αγαπούν τα θερμά κλίματα και τα περισσότερα δεν ανέχονται σκληρούς παγετούς τον χειμώνα.

Thuja Green Giant

Αποδεικνύεται ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα τεράστιο μπόνους και για τους υποψήφιους αγοραστές, και τα Thuja Green Giants είναι η αγαπημένη επιλογή της ειδικού Sydni D’Amico στο Fast Growing Tree. Λέει ότι «τα Thuja Green Giants είναι μερικά από τα πιο περιζήτητα δέντρα από τους αγοραστές σπιτιών. Αυτά τα δέντρα είναι ψηλά και αειθαλή και προσθέτουν τεράστια αξία στην κατοικία παρέχοντας ταχέως αναπτυσσόμενη ιδιωτικότητα από τους γείτονες».

«Δεν είναι μόνο ταχέως αναπτυσσόμενα, με ανάπτυξη έως και 5 πόδια ετησίως, αλλά έχουν επίσης μη επεμβατικό ριζικό σύστημα που δεν θα βλάψει τα θεμέλια των σπιτιών ή τους τοίχους αντιστήριξης, καθιστώντας τα την τέλεια προσθήκη στο τοπίο του σπιτιού. Τα Thuja Green Giants έχουν επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής που φτάνει τα 50-100 χρόνια σε ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης, οπότε οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αντικατάσταση των δέντρων στο τοπίο τους λόγω ηλικίας», λέει η ειδικός.

Γιατί να επιλέξετε ορτανσίες

Τίποτα δεν εκπέμπει περισσότερο ρομαντισμό από έναν κήπος εμπνευσμένο από την αγγλική εξοχή. Φυτά όπως η Hydrangea Annabelle είναι μια δημοφιλής επιλογή τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε πιο σύγχρονες αυλές.

Η ειδικός στα φυτά Deandra Hanke της Borst Landscape & Design λέει: «Οι ορτανσίες είναι ένα πολυετές φυτό που κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την αισθητική ενός αγγλικού κήπου, αυτή είναι μια επιλογή. Δεν υπάρχει λανθασμένη επιλογή όσον αφορά το είδος της ορτανσίας.Αν έπρεπε να διαλέξουμε μια αγαπημένη ποικιλία, η ποικιλία «Endless Summer» είναι πολύ δημοφιλής»

Φοινικόδεντρα και Βελανιδιές

Διάσημοι για τη διακόσμηση των λεωφόρων του Μπέβερλι Χιλς, οι φοίνικες είναι εικόνες της Καλιφόρνια. Επιπλέον. σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα Jen, η ύπαρξη ενός στην αυλή σας θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στην τιμή του σπιτιού σας. Η Jen λέει: «Οι φοίνικες μπορούν να ξεκινήσουν από περίπου 10.000 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος και όταν εγκατασταθούν, μπορούν να προσθέσουν 10-15% στην αξία ενός σπιτιού».

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε έναν φοίνικα στην αυλή σας, το να βεβαιωθείτε ότι είναι στην καλύτερη δυνατή υγεία είναι ύψιστη προτεραιότητα. Ευτυχώς, η φροντίδα των φοινικοειδών είναι αρκετά απλή, αρκεί να ακολουθείτε τους τρεις βασικούς κανόνες: μην τα κλαδεύετε (εκτός από τα νεκρά φύλλα που κινδυνεύουν να πέσουν), λιπάνετε μια φορά το χρόνο με λίπασμα ειδικά για φοίνικες και μην τα ποτίζετε υπερβολικά.

Τέλος, οι βελανιδιές έχουν τεράστιες συμβολικές σημασίες σε όλο τον κόσμο και, σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα Jen, αυτό είναι που τις καθιστά ένα από τα πιο περιζήτητα δέντρα για τους αγοραστές σπιτιών.

«Οι ζωντανές βελανιδιές, όταν εγκαθίστανται, συχνά οδηγούν σε πώληση σπιτιών στο Χιούστον του Τέξας και οι αγοραστές θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν και να φροντίσουν αυτές τις αιωνόβιες βελανιδιές», λέει η Jen.