Στις 16 Μαΐου 2024, περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατό του, κυκλοφορεί το βιβλίο στο οποίο ο Βασίλης Καρράς «διηγείται» τη ζωή του από την αρχή, μέσα από την αυτοβιογραφία του, η οποία θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ταξιδευτής. Η έκδοση θα έχει  τον τίτλο «Καλησπέρα και καλή βραδιά».

Ο συγγραφέας, Θάνος Κανούσης, ο οποίος είναι ο βιογράφος του «Άρχοντα της Πίστας», μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Μαϊου στην εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» για το λογοτεχνικό έργο, που θα ξεδιπλώσει άγνωστες πτυχές της μακρόχρονης πορείας του τραγουδιστή.

Η αυτοβιογραφία του Βασίλη ξεκίνησε τρία χρόνια νωρίτερα, με έναν Βασίλη υγιέστατο

«Και ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του ’23, όταν μάθαμε τα νέα για την υγεία του. Ο Βασίλης Καρράς μίλησε για όλα, ακόμα και για τον καρκίνο», δηλώνει ο κύριος Κανούσης στη Ναταλία Γερμανού και τους συνεργάτες της.

«Όταν βγήκε την πρώτη φορά από την εντατική, το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν: πρέπει να γράψουμε ένα κεφάλαιο για τον καρκίνο, για την υγεία μου. Με έβαλε να πάρω συνέντευξη και από τους τέσσερις θεράποντες ιατρούς του κι έτσι ο αναγνώστης θα μάθει τα πάντα.

Γνώριζε την κατάσταση της υγείας του από την πρώτη στιγμή

«Ο Βασίλης αυτό ήθελε πάντα στη ζωή του: τίποτα στο σκοτάδι, όλα στο φως», περιγράφει ο Θάνος Κανούσης.«Ο Βασίλης Καρράς γνώριζε από την πρώτη στιγμή το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του. 5 μέρες πριν πεθάνει, στις 18 Δεκέμβρη, με έβαλε μπροστά στη γυναίκα, στον μάνατζέρ του και τον ξάδερφό του να διαβάσω τη βιογραφία. Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, εκείνος χαμογελούσε.

Ένα πράγμα που μου απαγόρευσε να τον ρωτήσω ήταν για τις φιλανθρωπίες που έκανε», αφηγείται σε άλλο σημείο ο κύριος Κανούσης στη μεσημεριανή εκπομπή του Alpha.