Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εν όψει της επίσκεψης του αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Αθήνα, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση που θα μπορούσε να προκληθεί από άτομα που αντιτίθενται στην επίσκεψή του στη χώρα μας για την προεκλογική του ομιλία στο Γαλάτσι.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), ελικόπτερα, εκπαιδευμένους σκύλους, drones, καθώς και ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών.

Ο αλβανός πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» περίπου στις 9:00 το πρωί, με τις προετοιμασίες για την ομιλία του να είναι πυρετώδεις. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσει μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αστακός». Στον αττικό ουρανό θα πετάνε ελικόπτερα και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Έντι Ράμα θα φτάσει συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο Christmas Theater στις 10:00, όπου για την υποδοχή του θα γίνει ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αλβανίας και θα τον καλωσορίσουν παιδιά μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές και περί τους 50 δημοσιογράφους όπως αναφέρει το MEGA.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για μια αυθημερόν άτυπη επίσκεψη κατά την οποία ο αλβανός πρωθυπουργός δεν θα συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι κανένας δεν θα απαγόρευε την εκδήλωση, η οποία ωστόσο χρονικά δεν πραγματοποιείται σε κατάλληλη στιγμή καθώς τέτοια μέρα, πέρυσι, είχε συλληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Η ανάρτηση Ράμα στα social

Ο αλβανός πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους ομοεθνείς του που βρίσκονται στην Αθήνα ή πέριξ αυτής μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Τους καλεί να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο Γαλάτσι στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο κ. Ράμα στην ανάρτησή του κάνει λόγο για μια «σημαντική στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα», ενώ συνοδεύει την πρόσκληση με φωτογραφία που απεικονίζει την Ακρόπολη και τις σημαίες Αλβανίας και Ελλάδας.