Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει περάσει στο πάνθεον των αθλητών μύθων αφήνοντας μια απίστευτη παρακαταθήκη στους μελλοντικούς πρωταθλητές των κρίκων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα 13 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα δείχνουν τη διαχρονική αξία ενός αθλητή που δεν τα παρατά ακόμα και όταν αγωνίζεται με έναν ώμο!

Χωρίς πόνους

Το έχει αποδείξει πολλές φορές και το ευτύχημα για αυτόν είναι ότι πλέον δεν νιώθει πόνο και στα 33 του πιο ώριμος από ποτέ με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, αμέσως μετά το Ρίμινι, βάζουν στο πρόγραμμα τον πιο πολύτιμο κωδικό της τετραετίας το «Παρίσι 2024». Εκεί, ίσως στους τελευταίους του Ολυμπιακούς Αγώνες (αν και με έναν τέτοιο σπουδαίο αθλητή ποτέ δεν είναι κανείς σίγουρος!) ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να φτάσει και πάλι στην κορυφή.

Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν θα το θέλει (κυρίως) για τον εαυτό του, αλλά και να τον καμαρώσουν και πάλι στα δύο αστέρια του οι κόρες του Σοφία και Λένια που τις είχε πάρει αγκαλιά και στο βάθρο στο Ρίμινι μετά την κατάκτηση του 7ου χρυσού μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Ολοταχώς»

«Δεν τον φοβάμαι, και στο Παρίσι θα πάει ολοταχώς για το χρυσό δεν καταλαβαίνει τίποτε, είναι μεγάλος αθλητής και είναι απίστευτος ο βαθμός συγκέντρωσής του» μας έλεγε ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (και νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας) Θανάσης Βασιλειάδης στο λιμάνι του Πειραιά, στο περιθώριο της αναχώρησης της Ολυμπιακής Φλόγας για τη Γαλλία με το ιστιοφόρο «Μπελέμ».

«Ηταν πολύ καλοί σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του Λευτέρη και αγχωθήκαμε, αλλά στο τέλος έδειξε ότι μπορεί να αντέχει τέτοιες πιέσεις. Το έχει κάνει πολλές φορές, αλλά πάντοτε νιώθουμε σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο που κουβαλάει και υποκλίνομαι στα κότσια του» είπε αμέσως μετά τον αγώνα του ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης που ενώ τον έχει από πιτσιρικά στα χέρια του δεν σταματά κάθε φορά να τον εκπλήσσει ο καλύτερος αθλητής που είχε ποτέ τόσο ο ίδιος όσο και η ελληνική γυμναστική.

«Εχει μεγάλη αξία αυτή η νίκη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί ήταν άπαντες παρόντες σ’ αυτή τη διοργάνωση, εκτός από τους δύο Κινέζους, που όποιοι κι αν είναι θα πρόκειται για πολύ δυνατούς αντιπάλους. Δεν έχουμε προγραμματισμενο άλλο επίσημο αγώνα για το επόμενο διάστημα, παρά μόνο μία φιλική συνάντηση στο Βέλγιο στα τέλη Ιουνίου, με τα ίδια όργανα και τις αγωνιστικές συνθήκες που θα βρούμε στους Ολυμπιακούς. Με δεδομένο ότι μέχρι το Παρίσι θα βελτιωθούμε λίγο ακόμα, έχοντας εστιάσει στο τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα, θεωρώ ότι με τα κότσια που έχει ο Λευτέρης θα τα καταφέρει. Για άλλη μια φορά» πρόσθεσε ο προπονητής του. Μαζί ανέβασαν τον βαθμό δυσκολίας του προγράμματος, μαζί έριξαν το βάρος στο να βελτιώσουν σχεδόν στο άριστα την έξοδό του με το σταθερό πάτημα.

Το «ευχαριστώ»

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε! Δεν θα μπορούσα να νιώσω πιο χαρούμενος! It’s gold again! Next stop Paris! Ευχαριστώ την ομάδα μου και την οικογένειά μου!» ήταν το ποστάρισμα που έκανε ο πρωταθλητής μας μετά τον νέο του θρίαμβο και πήρε λογικά ένα… ρεπό από τον εαυτό του για λίγες μέρες και έμεινε στην Ιταλία, με την αγαπημένη του Βασιλική Μιλούση και τις κόρες του για να πάρει μερικές ανάσες πριν απ’ την τελική… κατάδυση στη φουλ προετοιμασία για το Παρίσι εκεί που θέλει να «κλειδώσει» ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, για τον ίδιο αλλά κυρίως για τις κόρες του που πλέον μπορούν και καταλαβαίνουν πάρα πολλα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να γεμίσει με τις καλύτερες εικόνες του το άλμπουμ των αναμνήσεων τόσο της Σοφίας όσο και της Λένιας.