Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού προσώπου και, συγκεκριμένα, του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο twitter.

Πριν την βίαιη επίθεση φέρεται να υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πολιτικών, με ύβρεις. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υποστηρίζει πως αντέδρασε όταν ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης του έβρισε τη μητέρα και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τον γρονθοκόπησε.

«Προσπάθησε να με πνίξει»

Μιλώντας αποκλειστικά MEGA και στο Live News ο Βασίλης Γραμμένος, ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι γιατροί του διέγνωσαν ρινικό κάταγμα και κάκωση σε ώμο και χέρι.

«Θεού θέλοντος, πάω καλύτερα από χθες. Είχα κάποιες ζαλάδες. Βρίσκομαι σπίτι μου, είμαι κλινήρης μετά από σύσταση των γιατρών», είπε.

«Το θύμα ήμουν εγώ και από θύμα δεν μπορώ να γίνω θύτης. Αυτό προσπαθούν να κάνουν, να με μετατρέψουν σε θύτη. Δεν δέχτηκα μόνο γροθιά, προσπάθησε να μου επιφέρει πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του πνιγμού κατάφερε ένα χτύπημα στη μύτη μου. Αυτό είναι το λιγότερο».

«Ουδέποτε τον έβρισα»

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Γραμμένος, την Παρασκευή (26/04), πρόκειται να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου του στις δικαστικές Αρχές.

«Δεν είπα απολύτως καμία λέξη. Μετά από τα χτυπήματα που μου κατάφερε, υποτίθεται ότι συνελήφθη. Τον πήγαν στη γωνία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι άρχισε να με βρίζει εντός και εκτός της αίθουσας. Εγώ ουδέποτε τον έβρισα, ουδέποτε χειρονόμησα εναντίον του».

«Βγήκα από την αίθουσα να προστατευτώ. Με έβρισε εντός της αίθουσας χυδαιότατα και έκανε άσεμνες χειρονομίες και δεν απάντησα ποτέ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, μετά το βίαιο περιστατικό ο Κωνσταντίνος Φλώρος κυκλοφορούσε ελεύθερος εντός της Βουλής.

«Την ώρα που ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν στο βήμα της Βουλής, αυτός ήταν στην πόρτα της Ολομέλειας και έκανε άσεμνες χειρονομίες (στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης)», είπε.

«Εγώ γιατί να μην αμυνθώ; Δεν ξέρω να αμύνομαι; Γιατί να ανταποδώσω το χτύπημα; Γιατί να το κάνω στη Βουλή; Μπήκα στη Βουλή για να εκπροσωπήσω τους Έλληνες πολίτες, όχι για να την κάνω ρινγκ», κατέληξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.