Η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον θα αλλάξει τίτλο όταν ο σύζυγός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, γίνει βασιλιάς της Αγγλίας.

Η βασιλική ιστορικός Marlene Koenig επιβεβαίωσε ότι η Κέιτ θα λέγεται βασίλισσα Αικατερίνη.

Θα είναι η έκτη Αικατερίνη στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας, ενώ επειδή είναι βασίλισσα σύζυγος, η 42χρονη Κέιτ δεν θα έχει δίπλα στο όνομά της έναν αριθμό βασιλείας.

Η Koenig, η οποία είναι επίσης η ιδρύτρια του ιστολογίου Royal Musings, εξήγησε ότι μόνο οι ηγεμόνες παίρνουν αριθμό μετά το όνομά τους. Μόλις ο Γουίλιαμ, 41 ετών, ανέβει στο θρόνο, το όνομά του θα γίνει βασιλιάς Γουίλιαμ V.

Το άγχος του Γουίλιαμ και της Κέιτ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η συντάκτρια και βασιλική εμπειρογνώμονας Tina Brown ανέφερε ότι ο Γουίλιαμ βρίσκεται «σε τρομερό άγχος με την ανάληψη του θρόνου» εν μέσω της συνεχιζόμενης μάχης του βασιλιά Καρόλου Γ’ για τον καρκίνο.

«Η προοπτική αυτή, όπως μου είπαν, τους προκαλεί έντονο άγχος», ανέφερε η Brown σε άρθρο γνώμης που έγραψε για τους New York Times. Ο Κάρολος, 75 ετών, δημοσιοποίησε τη διάγνωση του καρκίνου του στις 5 Φεβρουαρίου. Περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, αποκαλύφθηκε επίσης ότι και η Κέιτ υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο.

Η Brown, συγγραφέας του βιβλίου «The Diana Chronicles», σημείωσε επίσης ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ήλπιζαν για ένα διάστημα ετών να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», αλλά αν ο πρίγκιπας της Ουαλίας γίνει βασιλιάς, τα πράγματα θα αλλάξουν.