Λίγο πριν κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον τον Νοέμβριο του 2010, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κράτησε ένα μεγάλο μυστικό από τη μέλλουσα γυναίκα του για τρεις εβδομάδες. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να τον βάλει σε μπελάδες.

Το ζευγάρι ήταν τότε σε ρομαντικές διακοπές στην Κένυα, το ίδιο μέρος που ο βασιλιάς Κάρολος είχε πάρει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι λίγο μετά το μοιραίο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το έκρυβε για 3 εβδομάδες

Αισθάνθηκε έτσι ότι ήταν το τέλειο μέρος να κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον με το δαχτυλίδι αρραβώνων που ο πατέρας του είχε δώσει στην αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ!, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε αποκαλύψει πως κρατούσε το δαχτυλίδι στην τσάντα του για τρεις εβδομάδες πριν τελικά κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον. Ήξερε, όπως σημείωνε, πως αν εξαφανιζόταν θα βρισκόταν σε μεγάλο μπελά.

Κατασκευασμένο από τον βασιλικό κοσμηματοπώλη Garrard, το δαχτυλίδι κατέληξε τελικά στο χέρι της Κέιτ Μίντλετον και το ζευγάρι φωτογραφήθηκε επίσημα από τον διάσημο φωτογράφο Mario Testino, ο οποίος αποκάλυψε ότι περίμενε μία με δύο ώρες στο St James’s Palace για να μπορέσει να τραβήξει την τέλεια φωτογραφία.