Πυρκαγιά προκλήθηκε σε δασική έκταση,  κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα.  Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά καίει δέντρα και ξερά χόρτα ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ισχυρές ριπές του ανέμου ενισχύουν, αυτήν την ώρα, τις φλόγες που κατακαίουν το δασικό τμήμα στον Κόμβο του Ναυστάθμου στα Χανιά, στο ύψος της Εθνικής Οδού του ΒΟΑΚ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή Πλατάνι και οδηγηθεί στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Εκκενώθηκε ο οικισμός – Ήχησε το 112

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί κι ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Ακόμα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο έχουν  εκκενωθεί με ασφάλεια και όλοι οι μαθητές αποχώρησαν με τους γονείς τους.

Λίγο μετά τις 09:20 το πρωί,  το 112 ενεργοποιήθηκε για τη μεγάλη φωτιά, στην περιοχή της Σούδας κοντά στον ναύσταθμο.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή».

Απειλείται το νοσοκομείο – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Σύμφωνα με πληροφορίες απειλούνται σπίτια, ενώ γίνεται εκκένωση και του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου,  κ. Μπαλάσκας και τα οκτώ άτομα νοσηλεύονταν στο ίδρυμα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Παράλληλα, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Η φωτιά έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά επεκτάθηκε πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών του Ναυστάθμου.

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός.